4 Nisan 2008

Osman Abim evde mi?

Bu şarkıyı son bir haftadır dilimden düşüremiyorum… Bazen takılır kalır ya nağmeler!.. Öyle oldu… Osman abim evde mi deyince göz ucu ile Ankara’ya bakıyorum… Sayın Başbakan orda mı? diye… Sonra ne mi oluyor… İçime bir huzur doluyor!.. Ne olacak! Orda ve tek başına!
……………….
Geri dönüp ekonomik gidişi kontrol ettiğiniz zaman, KRİZLERİN geliştiğini ve hemen ardından iktidarların değiştiği görürsünüz… Seçimlere baktığınız zaman da TEK BAŞINA OLANLAR öne çıkar… Partide TEK BAŞINA, siyasette TEK BAŞINA, kararda TEK BAŞINA… Saltanat sahiplerinin her Cuma namazı öncesi aldıkları uyarıyı da bugünküler almazlar… MAĞRUR olma padişahım senden büyük Allah var. Onun yerine her fırsatta “en büyük sizsiniz sizden büyüğü yok” sıvazlaması ile yürürler… Karşı geleni bir kaşık suda boğabilirler… Ergenekon kazanında yakabilirler! Van’da intihara sürükledikleri insanların çektiği acıları çektirebilirler! Bunun adı ne?… En namuslu görünenlerin sonradan çıkan suçları saç baş yoldurur… İnanamazsınız… VE EVDE TEK BAŞINA KALMAK NE DEMEK ANLARSINIZ!

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kapatılan RP’nin son genel başkanı Necmettin Erbakan’ı, “Kayıp Trilyon” davasında “özel belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkum eden ve bu cezayı evde çekmesine ilişkin mahkeme kararını onadı. 82 yaşındaki Erbakan evde hapis cezası çekecek olan ilk başbakan olacak. Erbakan, 11 aylık cezayı “Ev Hapsi” Yasası’na göre isterse Altınoluk’taki yazlığında ya da Ankara Balgat’taki evinde çekecek.

Habere ek yapmak istemiyorum. Erbakan kimdir, kimler yanında yetişmiştir bilmeyen mi var?
……………….
Siyasi çalkantıların analizinde ise körlükle başlayan, sağırlıkla geçen belli bir dönemden sonra BEN NEYMİŞİM sınırı yakalanır… Ve ne yazık ki aklın MANTIĞIN da işe yaramazlığı ortaya çıkar!.. Sonu hızlandıran gelişme GERME ile başlamıştır… Gerdikçe gerilir geldiğiniz adresi unutursunuz!.. Hukuk mu guguk mu diyebilenler “en masum olanlar” mı? Başbakanın TEK BAŞINA tavrı neye dayanıyor dersiniz? Yakın çevresi şöyle demiyor mu?
“Başbakan, Türkiye için çok şey yaptığına inanıyor. O kadar ki kendi yaptıklarının 80 yıllık cumhuriyet döneminde yapılanlardan fazla olduğuna sanıyor! Eleştirileri kabul edemiyor.”
Başbakanın bir de hoşlandığı cümleler var ve çok sık kendine söylenmesine itirazı da yok “Efendim siz gelmiş geçmiş en büyük lider, eşsiz bir devlet adamısınız. AKP siz varsanuz vardır.. Siz bu ülkenin makûs talihini değiştirdiniz. Hiçbir başbakan sizin kadar başarılı olamadı… Hem Türk âlemi, hem İslam âlemi, hem de dünya sizi hayranlıkla izliyor.”
Allahı var Başbakanımızda hayranlarının mutsuz ve de onsuz kalmamasına dikkat ettiği için ha bire geziyor! Geziyor ama olanları görüyor mu?
………………………
İRLANDA Başbakanı Bertie Ahern, 6 Mayıs günü 11 yıldır sürdürdüğü bu görevden istifa ederek ayrılacağını açıkladı. Ülkesinde gerilim yok, kriz yok aksine işlerde iyi… Başbakan üstelik başarılı biri. İrlanda’nın ekonomik bakımdan son derece geliştiği gerçek. Ve Ahern Kuzey İrlanda sorununun çözüm sürecinde de önemli katkıları olan bir lider. Ama 90’lı yıllarda bazı yakın arkadaşlarından “borç almayı kabul etmiş olması” istifa etmesine yol açıyor... Partisine yapılan bazı yardımların da kendi banka hesabı üzerinden geçirilmesi gibi bir ahlaki problem ile soruşturma sürüyor. Mali yolsuzluk ona ağır geliyor… Siyaseti terk etmek zorunda kalıyor. Hayret değil mi?. Madem tek başına iktidardır ,yandaşlardan destek almağa hakkı yok mu? Bizdendur demeyi akıl edememiş mi? Borç yiğidin kamçısı, para elimin kiri diyememiş mi?
…………
Dün, kayıp trilyonlar yüzünden yargılananlar bugün evde tek başına kalsalar da “Tele oturumlarla” konuşabiliyorlar! Bizim aradığımız şu: “aman bu kıymetlerimize bir şey olmasın.. Onları saklayalım.. Sadece onları değil oldu olacak olanları da saklayalım.. Bir yerlere gidip kaybolmasınlar.. Öyle ya Trilyonlar nerede denince asla hatırlamıyorlar!.. Ya ev adreslerini de unuturlarsa! Aman ha.. Bilmedik bir yerlere gidip cami duvarlarına yaslanıp adres aramasınlar!.. Kaybolmasınlar... Evinde olduğunu bilelim yeter.. İçimiz rahat…
Dudaklarımda aynı türkü yok ama benim de içim rahat… Şarkı devam ediyor…
“Osman abim evde mi?” Bilelim yeter…

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Biz demokrasi ile mi yonetiliyorduk? Bu ne lastikli kelime boyle?

www.elifsavas.com/blog

Punto dedi ki...

Sevgili Elif. Öyle diyorlar ama herkesin demokrasisi biraz farklı nedense.