29 Mart 2012

KOMPLE... KOMPLO!

                                           
KİM KORKAR BENZİNE ZAMDAN!: Benzinin litre fiyatına dün de 5 kuruş zam geldi. ZAM kuruş kuruş geliyor... Yani çaktırmadan geliyor... Ama bir türlü bitmiyor. Dur durak yok. En son 19 Mart’ta litreye 10 kuruş zam gelmişti... Yani benzin sadece son 10 gün içerisinde 15 kuruş arttı... Kuruş deyip geçmeyin! Şimdi 60 litrelik depoyu doldurmak isteyen eskiye göre 15 lira daha fazla, 45 litrelik depo için ise 12 lira fazla ödüyor! Bu işin nereye varacağı zam hızının nerede kesileceği belli mi? Bu gidişe kesin çare bulan da var!. Bir tutam ot bir garip at ile sorun çözülüyor. Hurdaya dönen otomabil imdada yetişiyor... Motor dahil ön kısmı kesip atıyorsunuz. Benzin harcaması sıfır (Al sana sıfır harcama, sıfır sorun) Arka koltuk göreve! Benzin yerine aklını kullanan adam yakıt masrafını da arkada bırakmış! Zaman zaman benzin istasyonu yerine ahıra uğruyor... Mucize hayata geçiyor... İki balya saman ile bir hafta yol!. Mucit geçmiş arka koltuğa. Sadece DEHHHH diyecek ve benzine kaptırılmış dizginleri eline alacak...
KELAYNAK YAZIYOR
Şimdi yer yerinden oynar diye bellediğim hiç bir olayda kimsenin kılı kıpırdamıyor!.. Herkes herşeyi biliyor ama kimse bildiğini söylemiyor. İfade özgürlüğünü ifade edilebilecek son hali mi bu? Deliller CD’ ler Amerikalara kadar gitti geldi. Bunlar “sahtedir” dendi... Ne değişti?.Davaya o CD’ ler ile devam edilmiyor mu? Üsküdar çok kıymete bindi. Atı alan her zaman her konumda Üsküdar’ı geçiyor.  Önümüze asılan havuçlar yok mu? Hemen hemen herkes söylenenlerin ne olduğunu, aslında ne istendiğini çok iyi biliyor... Ama dudaklar sımsıkı kapalı... Kimsede ses yok...Ve hiç kimseden çıt çıkmayınca herşey yolunda mı oluyor? Yazılıp çizilenleri hatırlayalım... Başına poşu taktığı için tutuklandığı anlatılan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi genç, tahliye ediliyor... Kutlama, sevinç... Hemen her yer şenlik içinde... Mutlu olmayan yok... Oysa biri çıkıp şunu sormayacak mı? “Hey arkadaşlar... Bu genci 25 ay içerde tutmak çok mu normaldi. Neden böyle tablolar sürüyor”.

10 günde bir çaktırmadan kuruş kuruş zam yapma alışkanlığı gibi kapılıp gittiğimiz rüzgârlar sertleşiyor! Koca 19 yaşında karısı 18... İnanılmaz bir hikâye daha gerçekleşiyor. Genç koca karısının kendini aldattığını görüyor! Mahallede mi?.. Kentte mi?.. Yan sokakta mı?.. Hayır!.. Sadece rüyasında!.. Ve derhal bıçağına sarılıp başlıyor vurmaya... Bir, üç, beş, on, onbeş... Genç kadın uykusundan uyanınca kanlar içinde hastane yolunda buluyor kendini... Adamın alışkanlığı dünkü alışkanlık değil ki... Genlerine kadar işlemiş. Erkek kadına her tür zulmü yapabilir... Çünkü erkek olmanın ayıplanmayan sapık sabit fikridir bu!

Bu ülkenin hemen her ferdi için aslonan hukuk kuralları içinde usulune uygun yargılanması değil mi? Ortaya atılanlara bakılırsa önce bizim düşünceye uygun hal durumu sorgulanıyor! Arada bir hukuk kuralı gibi sunulması, gerçeği vahşi gerçeği perdelemiyor mu ? Askere karşı eleştiri hakkı moda!. Suçlayana terfi var! En ileri demokrat! Ya askerin dediklerindeki gerçekler... Anayasada yazılı ise geçerli olmuyor mu? Türlü değişik dereler var! Nereden çıkıp gelirler? Nereye doğru akarlar? Taşıma su ile suyun acısı “Kine” mi dayanmalı? Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ sorgulanıyor. Neden ağlama duvarını ziyaret ettiniz denebiliyor. Bugün geldiğimiz ağlanacak hali dünden göremediği için olabilir mi? Bir yanda açların sayısı, işsizlerin sayısı artıyor. Öte yanda bu gerçeği inkâr eden tabloyu ilerleme kabul edenler yok mu? Çaydanlıklarını, banyolarında ki muslukları cep telefonlarını altın kaplama yaptıranlar değil mi?

Dilimdeki acıyı TV’leri istilâ eden çakma ballarla dahi silemem... Gene de baldan ve bu halden kurtuluş yok... Anlamam giderek zora giriyor. Hangi TV’ yi açarsak açalım YEMEK TARİFİ var. Damak çatlatanlar ha bire sofralarda atıştırıyor... Ve ardından şık ve güzel olun talimatı sahneye çıkıyor... 90x60x90 kalomanın kuralı var... Hayatın tadı denen şey bu gel git olsa gerek! Şişmanlama için yemek tarifi al... Pişir, şişir... Göbek yap... Zayıflamak için spor yap ve kan ter içinde kal... Veya uyanık değilsen ! Goldslim göbek bağı al... Diğerlerine kafayı takma. Sadece uyuyarak zayıfla... Komple komplo’nun baş tacı yapıldığı bir ortamda ufkun ötesine atılmış yarın tarifleri var. İyi uykular Türkiye...

Hiç yorum yok: