22 Mart 2008

Gerçek hayattan “iki fıkra”!...

OTOBÜS DURAĞI
Selime ile Fadime Şişli’de doktora giderler. Doktor çıkışı, Beşiktaş’a gitmek için otobüs durağına gelirken, otobüsün de yaklaştığını görürler.
Fadime “Selime abla. Koş otobüse yetişelim” der ve koşmaya başlarlar. Fadime durağa gelince, belediyenin koyduğu yeni şeffaf durağı görmez, o hızla cama çarpar.
Durağın camı kırılmaz ama Fadime’nin burnu kırılır. Selime Fadime'nin burnundan oluk gibi kan akarken o şaşkınlıkla “abla habu otobüse hemen binelum. Durağun saybi gelmeden kaçalum” der.
Akan kanı mendille silerek otobüse binerler. Eve geldiklerinde Fadime’nin otobüs şöforü olan kocası eşini burnu kırık görünce “ne oldi saa” diye sorar. Olayı öğrenince de durağa bişey oldi mi diye sorar, ve ilave eder; “onun değeri onbin dolardu, kirilsaydi ebbedi emekli olamazdum”.

KEMİK TARAMASI
Fadime ile Selime Selime’nin annesini de yanlarına alıp kemik taraması için bir kliniğe giderler. Daha önce yaptırdıkları tahlilleri de yanlarında götürürler. Nineyi bir banka oturtup kendi tahlillerini eline verirler.
Nine sırasını beklerken onlar üst kata çıkarlar. Tekrar aşağıya indiklerinde nineyi çok üzgün, düşünceli kendi kendine konuşurken bulurlar.
“Ne oldu” diye sorarlar. Nine elindeki raporu gösterip “baksananuz haburiya hasta köti yazayi” der.
Gösterdiği yere bakınca kahkahayı basarlar, çünkü gösterdiği yerdeki yazı “hasta kodu” dur.

4 yorum:

Berceste dedi ki...

Trajikomik olaylar ama çok güldüm. Özellikle de cam duraklı olana. Hatırlar mısınız? Gazeteye öyle camlı kapılar takılmıştı, çarpanlar yüzünden bir süre sonra üzerlerine dikkat çeken yazılar yapıştırılmaya başlandı ya da iyice temizlemediler ki anlaşılsın cam oldukları diye.
Kod yerine hasta tanım numarası dense... Yok ama İngilizce olunca daha güzel ya!!!

Punto dedi ki...

Sevgili Dilek. Camlar hele yeni silinmişse hepimiz için tehlike. "Kodu" kelimesini karadenizli yorumlayınca olan oluyor tabii.

Adsız dedi ki...

Otobus duragi fikrasi, iki dunya gorusunun nasil da farkli oldugunu gosteriyor aslinda. Burada olsa, durak kolayca farkedilmiyor diye acilmis bir davanin fikrasi olurdu. Orada, suc islemis olmaktan korkunun fikrasi oluyor.

www.elifsavas.com/blog

Punto dedi ki...

Bizim ezeli derdimizdir Sevgili Elif, bir sonraki ihtimali düşünmemek.Her şeyi insan dikkatine bırakmak. Batı bunu ikazları çoğaltarak yapmış.