14 Mart 2009

Sevgiyi kalplerimize kazıyan yaratıcılık!...

Askeri kuruluşlardaki Atatürk Büst ve heykellerinin altındaki tarihi gösteren rakamlardan 1938'in sekiz rakamı sonsuz işareti ile değiştiriliyormuş! !!
Çok güzel bir yaratıcılık örneği!
Batı tarafından hasta adam haline getirilen Osmanlı İmparatorluğu’ndan bir Türkiye Cumhuriyeti’ni yaratan Büyük Atatürk’le ilgili bu yaratıcılığı kim akıl etmişse tebrik etmek boynumuzun borcu.
Geçenlerde elektronik posta yolu ile bir Atatürk fotoğrafına bu çalışmayı yansıtan çalışma geldi.
Ben de aynı düşünceden hareket ederek başka bir Atatürk fotoğrafına aynı tarihleri koymaya çalıştım ve sizlerle paylaştım.
Bu çalışmayı siz de yapabilirsiniz ve dostlarınızla paylaşabilirsiniz.
Ne dersiniz?

6 yorum:

Mine dedi ki...

İyi fikir Punto Ağabey,
Bunu ben de yapmaya çalışayım.

Punto dedi ki...

Evet Sevgili Mine çoğaltmak önemli. Şekilsel de olsa bu "sonsuzluk" temasını nesilden nesile vurgulamalıyız. Unutturmak için o kadar çok gayret var ki.

Asortik Krep dedi ki...

İlk gördüğümde ben de çok etkilenmiştim :) Kim bulduysa elleri dert görmesin..

Punto dedi ki...

İnsan ilk gördüğünde etkileniyor gerçekten sevgili Asortik krep.

Zehra Gürgen dedi ki...

Bizde bazı akşamlar kızım dertlenir Atatürk öldü diye ağlar..KEndimi görürüm o anlarda.Atatürk ölmedi kızım, bak kalbimizde..Anne melek mi oldu der? evet,bir melek,Cumhuriyeti size emanet eden bir melek.
Onun tüm oyunlarında Atatürk çıkar gelir bir yerden ve "Derin gel yardım et düşmanı kovalım"der.İnsanlar gülerek izlerken ben düşünüyorum..ona örgütsüz toplumda nasıl cumhuriyeti koruyabileceğini öğretmek lazım geldiğini,örgütlenmenin önemini..
Atatürk gerçekten sonsuz bir özlem.Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın yok edilemeyecek bir sevda...

Punto dedi ki...

Evet Sevgili Zehra; Atatürk'ün eserlerinin özellikle bize emanet ettiği Cumhuriyet'in ne kadar önemli olduğunu gelecek nesillere bıkmadan usanmadan anlatmalıyız.