14 Ocak 2011

Ne kadar oy, o kadar hizmet!

Bizim oturduğumuz sitenin ve civarımızdaki 41 kooperatifin bulunduğu semte Darüşşafaka Mahallesi ismini verdiler. Bir de müjdeli bir haber; Metro durağı sizin mahalleye yakın yapılacak.
Seçimden önceydi bu haberler. Yerel seçimler geldi çattı. Sarıyer’i CHP adayı kazandı. AKP kaybetmişti. 3-4 bin nüfuslu Darüşşafaka Mahallesinde de AKP’ye pek oy çıkmıyordu; hem genel seçimlerde, hem de yerel seçimlerde.
Arkadaşlarla oturup konuşuyorduk; Metro bizim mahalleye uğramaz diye.
Dediğimiz çıktı. Metro yerin altından bizi geçti, bize yaklaşık dört kilometre uzaktan yeryüzüne Derbent mahallesinin yakınından çıktı.
Çıktı ama durağın adını ne hikmetse Darüşşafaka Durağı koydular. Derbent koymadılar.
Durağın yakınındaki hastaneye tünelle çıkış verdiler. Bize de hastanenin bahçesinden çitle ayrılmış dar koridorla geçişi lütfettiler.
Adı üstünde yerel yönetim.
Yöre halkına hizmetin esas alınması gerekirken büyük şehir belediyesi partizanlığın adını koydu:
Ne kadar oy, o kadar hizmet!

5 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Durağı uzaktan gördüğünüze şükredin Akın Amca :))

Hem oy vermeyin hem de hizmet bekleyin.Çok oluyorsunuz ama...

Punto dedi ki...

Sevgili Asortik Krep; metro durağını görebilmek için de bir kilometre yol yürümek hatta yolun yarısını yokuş çıkmak gerekiyor. İşin ilginç yanı durak "size yakın çıkacak" diye yıllarca uyuttular bizleri. Biz inanmadık da inananlar oy bile verdiler.
Biz de diyoruz ki durağı vermediniz, mahalle adımızı çaldınız. Bari adımızı iade edin bize yeter.

Berceste dedi ki...

Duragi hastanenin onune yapamazlardi, diger arazilerin hepsi rant arazisi. O yuzden en bedavadan bulabilecekleri yere kondurmuslar! Ben de duragi gormustum gecerken, Allah Allah oraya gitmek icin dolmus lazim ne alaka diye dusunmustum! Sizin oraya o duraktan yurumek epey zor, hele cocuklu birisi icin, yasli ve hastalar icin :( Ayrica Sariyer kalelerinden biri idi, kaybetmisler, eski belediye baskani ve oglu hakkinda epey dedikodu vardi...

Punto dedi ki...

Sevgili Dilek; hastane ile lise arasında İSKİ'ye ait bir alan var. Hiç değilse durağı değil ama çıkışı verebilirlerdi.
Ne hikmetse! üstten o geçişi de hastane kapattı. İSKİ'ye ait alan için "benim" dedi. Bir caminin restorasyonuna karşılık o alan hastaneye verildi diye laflar dolaşıyor.
Biz şimdi "ismimizi o duraktan alın istediğiniz adı verin" diyoruz.
Durağın Darüşşafaka Mahallesi ile ilgisi yok.

Bocuruk dedi ki...

Kandırmacanın böylesi :((