21 Haziran 2012

Komşunun tavuğu gerçekten komşuya kaz görünüyor!


Yazlıklardan bir manzarayı sizlerle paylaşmak istiyorum; bir villa ve geniş bir bahçesi. Bahçede ağaçlar var. Zemin çimle kaplı. Bahçenin bitişiğinde bir arsa var. Sahibi ne bina yapıyor ne de satıyor. Yıllardır boş. Arsa ancak hafta sonları yazlıkçılara otopark görevi yapıyor.
İki bahçeyi bir duvar sınırlıyor. Büyük bahçesi olan yazlıkçı tutmuş komşu arsayı duvarın dibinden parsellemiş ve oraya sebze ekmiş. Kendi bahçesine değil, komşunun bahçesine.
Ne yazık ki toplumumuzda başka bir kimsenin malı, kişiye olduğundan daha değerli görünüyor….Ve bu doyumsuzluk atasözlerimize bile girmiş.
“Komşunun tavuğu komşuya gerçekten kaz gibi görünüyor”.

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Eh yiyecek seyler dikmek ayip ne de olsa, koyluluk falan herhalde. Ama dunya su parasi odenen, kecinin sakallarina benzeyen, her yazin basinda kuruyup, sonra canlandirilmak icin cuvalla para odenen cimler batili olma gostergesi!!!! Batida yagmur parayla degil ki :) Allah suluyor, cimler cosuyor. O komsuya benden selam ola... Yenilebilir, cim benzeri bitkiler var :) Bosuna su parasi da odemesin, minik kanallar kazsin bahcesine ve yagmur suyu toplasin ;-) Ektikleri de pek adam olacaga benzemiyor ;-)

Punto dedi ki...

Bencilliğin tipik örneği Sevgili Berceste. Bizim bahçe de aynı arsaya bakıyor ama oradan faydalanmak hiç aklıma gelmemişti.