18 Ekim 2009

İkiz torunlarım mesleklerini seçti !

İkiz torunlarımız Emre ve Can’ın geçen günlerde yapılan diş buğdayında aile bir araya geldik.
Artık genç anne-babaların pek de itibar etmediği belki de inanmadığı bir geleneği de o gün şakalar ve kahkahalar içinde uyguladık. “Meslek seçimi testi !”
Çocukların önüne kalem, top, hesap makinesi, kitap, maus ve makas konarak ileride hangi mesleği seçeceklerini anlamaya çalıştık. Kalem işadamlığını, top sporculuğu, hesap makinesi mühendisliği, kitap yazarlık veya eğitimle ilgili meslekleri, maus teknolojiyi ve makas da tekstili temsil ediyordu. Emre hesap makinesini, Can da kalemi seçti.
Torunlarımızın meslek seçecek çağa geldiklerinde Türkiye’de eğitim sisteminin çarpıklığı düzelir mi bilemiyorum tabii. O günleri görür müyüz o da bir başka soru.
Umarım bu blog yaşar. Bu satırlar da o günlere kadar kalır.

8 yorum:

Basak dedi ki...

adam gibi adam olsalar da yeter sevgili Punto, senin torunların zaten başka türlü olabilir mi? Sağlıkla, huzurla, aileleriyle birlikte büyümelerini dilerim

Punto dedi ki...

Haklısın Sevgili Başak. Teşekkür ederim, umarım adam gibi adam olurlar.

Berceste dedi ki...

Severim onlari ben :) Masallah! Ileride sececekleri meslek her ne olursa olsun basarili olacaklarina inancim tam.

Punto dedi ki...

Umarım başarılı olurlar Sevgili Dilek. Tabii aynı temenni doğum günü kardeşleri Ece için de.

Mine dedi ki...

Sevgili Punto, Babalarinin dogumunda yasanan kargasayi esime anlatmistim, cok gulmustuk. Demek simdi onlarin ikizleri oldu, masallah. Cumhuriyet bayraminizi kutlarim, esinize hurmetlerimle, Mine.

Punto dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Mine. Evet, ikizlerden birinin bir oğlu var. Diğerinin de ikizi. Ama bu ikizler babaları gibi aynı yumurta ikizleri değiller.

Mine dedi ki...

Punto Ağabey,
Sizin torunlarınız oldukları için çok şanslılar. Umarım 'Punto' sayesinde büyümelerine tanık oluruz.

Punto dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Mine. Çocuklarımın büyümesini iş güç derken doya doya izleyememiştim. Torunlar gerçekten bir başka.