27 Mart 2015

Şirket-i TAKİYYE!

Kuştan korkan darı ekmez!(Atasözü)

RTE, Saray’ına çağırdığı meyveciler ve sebzecilere de durumundan dert yandı. Şikayet etti… Aynı şikayeti iki binli gruplar halinde ülkemin dört bir yanından çağırdığı yol masraflarını da cepten ödemek zorunda kalan tüm muhtarına da yapıyor… Şikayet kelime kelimesine aynı. “Bu sistemle yürüyemeyiz. Ha bire tökezyelip duramayız .Yeni bir sisteme geçmeliyiz!. Başkanlık sistemi şart… Gelişmiş ülkeler nasıl yapıyor? Başkan olmam şart. Şirket yönetir gibi yönetebilsem… Herşey düzelir… Ülke uçar bir anda” .
Meyveciler sebzeciler şıp diye cümlenin nereye gideceğini anladılar ama ben de yardımcı olayım. Benim de çorbada tuzum olsun diye eklemek isterim. Cumhurbaşkanı ben kafaya koydum… Zorlaştırmayın. Ben Türk Tipi Başkan olacağım... Başkan dediğin tuttuğu koparır, dediği dedik olur. İşlerine vırt tırt karışılmaz. Hem Laik- sosyal- hukuk diye laf sokuşturmaktan yorulmadınız mı? Boşuna kalabalık da etmeyin! Savulun yoldan ben babanız, başkanınız olarak geliyorum. Baba bu… Döver de sever de! Anayasa da onu bağlamaz… Nerede o bağ!. Hem başkan hem de bağımsız değil mi? Bir iki çiğnedi. Jikletten beter etti. Kanunları tanımadı. Kanun kollayacılar ortalıklarda görünemedi. Ona göre bir dönem artık bitmişti… İşlerin eskisi gibi olacağını beklemek yanlıştır! 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cümleleri:
“10 Ağustosta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye’de bir dönem fiilen bitmiştir. Kimisinin 1876’dan, kimilerinin 1924’den, bazılarının 1946’dan başlattığı parlamenter sistem 10 Ağustosta bir daha geri dönüşüm olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek veya ne zamana kadar sürecek ya mevcut uygulamaya Anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecektir. Artık kimse Türkiye’den işlerin 2014 öncesinde bilhassa 2002 öncesi gibi yürüdüğü gibi yürümesini beklememelidir. Beklemesin. O dönem geride kaldı. Her büyük değişim gibi “Başkanlık Sistemi”ne geçişin de sancılı ve sıkıntılı olacağını belirten Erdoğan, “Artık ok yaydan çıktı. Önemli olan hedefine ne isabetle varacağıdır. Bunun için hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu mesele günlük siyasetin malzemesi olacak kadar basit değildir. Bu Türkiye’nin ve milletimizin bekası meselesidir. Ben damdan düştüm. Dertliyim.” derken . 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının da “darbe girişimi”olduğunu tekrarladı.

Bu ülkenin sadece Cumhurbaşkanı dertli değil ki ben de dertliyim. Benim gibi, hissediyorum ki zenginleri de, aydınları da bin dertli… Düşünürleri on bin dertli. Artık medyanın tümüne bakamaz oldum. Gazeteciliğimden mesleğimden utanır haldeyim. Şaşkınım… Hayal satanlar roman değil haber yazıyorlar! Ve onlar hala makamlarında. TV lerde konuşuyorlar. Özür dilemekle tertemiz mi oldular? Suçları affedilir gibi değil ki! Yalanları ispatlanmış değerli basın mensupları hala yerlerinde duruyor! Başörtülü bacılarını savunma uğruna olmamış bir olayı, deri pantolonlu üst kısımları çıplak Gezi Direnişinden dönen kalabalık grubu görmüş gibi anlatan İsmet Berkant’ı Balçiçek’i nereye koyacağız!
Erdoğan’ın Şirket gibi yönetme aşkı fiilen uygulanmıyor mu? Başkanlık istiyor ama daha başkan olmadan başkan gibi yönetmiyor mu? Recep Erdoğan’ın Kırıkkale’de konuşma yapıp oy istemesi Anayasa’ya aykırı. Parti adına konuşması, partilileri ağırlaması, siyasi rejimi değiştirmek istemesi açıkça Anayasa’ya aykırı. Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanı sorumsuzdur. Sorumlu olan hükümettir.

İç Güvenlik Yasası paketi yeniden geri geldi. Yasa yapma azmi diktatörlük hırsı sonlandı mı?. AKP nin sisteminde tamamen takiyye kuralları işliyor! Yasalar özenle torbalayıp bir yerlere sokulmuyor mu? Cumhurbaşkanı oldun! Milletin önünde yaptığın yemini mi unuttun? Hatırlatalım. İşte yemin:
“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”
Şirket-i Takiyye bugünlerde takviye istemiyor mu? Çözüm süreci dendi… Yıllardır neyi ne şekilde çözdünüz anlayamadık!. Ne konuştun. Millet adına kime ne verdin. Gerçekten mesele kardeşlik hak hukuk eşitlik düzeyinde halledildi mi? Gerçek şirket-i takiyye de az sonra!

17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarında eski ortağın sahte delil üretme becerisi,aranıyor! Yüksek kadroların yani paralellerin hizmeti şimdi “darbe girişi” olarak isimlendi. Biat kadrosunun  desteği ile meclise gelen yolsuzluk dosya sahibi dört AKP li Bakan  (sahip oldukları malların dosyasını saklı tutuyoruz) biatçı milletvekillerinin  emir kulu meziyetleri ile yargı önüne çıkmadı..Sonsuza kadar bu dosya saklanacak mı? Gerçek yani bir türlü arkası kesilmeyen haksızlık yolsuzluk olayları hep Şirket-i Takiyye arşivinde mi kalacak? Arınç’a suikast denildi.Bir sokak adresi bir klasik plan üzerinden askerin tüm gizli belgelerine el konulmadı mı? Kozmik oda yerine bu defa iki paralel çizgi çizip bir yarım adres yazarak TOMBİK bir odaya da girebilirdiniz. Kozmik olmaya bile gerek yok ki.Pek çok iddianız komik oluyor! Nerede ise yapılanlar, yalanlar beyan ortada değil mi ? Önce Fidan’ın büyüdüm ağaç oldum hamlesi neden durduruldu ?.Sır küpü şimdilerde küplere binmiş kızgın değil mi? Bugün hangi gizliliğin ormanında yer alıyor? Halkın  neyi ne kadar öğrenme hakkı kaldı dersiniz?

Dumanı tüten Arınç -Gökçek kavgası 12 yıllık iktidarın ne kadar AK ne denli HAK olduğunu mu gösteriyor!. Başbakan Davutoğlu’nun aile içi dediği kavga aşiret boyutunda!. Üstünü örtme hakkı demokrasilerde yok!. Bugüne kadar süren kötü yönetimin, ülkenin dağını taşını, geçmişini, tarihi eserini yıkıp kupon arsaya çevirme becerisine ne kılıf bulacaksınız? Memleketin kıyılarını, yeşilini,doğasını son kalan yeşil vadilerini belli şeyhlere, belirsiz para babalarına peşkeş çekme, yakınları kayırma, yolsuzluk ve hırsızlığı normal akla sığmayacak boyutlara ulaştırıp işte yeni Türkiye bu mu diyeceksiniz? 12 yıllık A-Ka-Pe icraatı tarihe geçecek kadar vukaat dolu olmadı mı? Gerçek ortada… İşaret aynı merkezi gösteriyor. Paralel, yatay ,dikey oval… Her ne hal ise adres değişmiyor. AKP patentli Şirket-i Takiyye!..

*Takiyye nedir, ne demektir. Takiyye yapmanın anlamı.
Takiyye kelime olarak kaçınmak, çekinmek manalarını ifade eder. Mezhepler tarihinde bir terim olarak takiyye, zarar vereceği korkusuyla inanılan şeyi gizlemek ve düşmanına yahut muhalife karşı gerçek inancı açıklamadan onunla iyi geçinmek ve bu sırada kalben bu muhalefeti ve düşmanlığı canlı tutmak. Diğer bir ifadeyle kalben düşmanlık beslediği halde kişinin iyi davranması ve dostça konuşması demektir.
Takiyye, politik bir davranış ve dini bir inanç hüviyyetiyle özellikle şu fıkralarda görülmektedir. Ehl-i Sünnet dahil diğer İslam mezheblerinde de Takiyye zaruret gibi hallere münhasır kalmak kaydıyla mevcud bulunmaktadır. Ne varki Takiyye’nin Şia içinde özel bir mevkii bulunmaktadır
*Kaynak filozof net

Hiç yorum yok: