12 Ağustos 2007

"Büyük ve küçük ünlü uyumu" huzurunuzda

Bir haftalık herşeyden uzak bir gezi nedeniyle sevgili sevdamavisi'nin bize sunduğu DDD etkinliğini ancak şimdi duyurabiliyorum. Sevgili sevdamavisi
yazısına şu cümlelerle başlıyor:
"Çoğumuzun dilimizi doğru kullanmak istememize rağmen ya bilmediğimiz için ya da yanlış kullanımın dilimize yerleşmesinden dolayı yeteri kadar kullanamıyoruz. Umarım verdiğimiz bilgilerin bir damla da olsa sizlere faydası olur. Araştırmalarım sırasında gördüm ki ünlü uyumları biraz karmaşık ve ayrıntılı bir konu ve dilimizde düzeltmek de oldukça zor olacak, denemeliyiz bence. Ben araştırırken büyük zevk aldım umarım sizler de okurken zevk alırsınız".
Ünlü uyumlarına hatırlamak için sevdamavisi'ni ziyaret etmeniz yeterli.

2 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Evet merakla beklenen an geldi, fotoğraflar, gezi notları... Seneye o kadar çok tatil planı yaptım ki, bir esiyor Amerika'ya gidiyoruz, bazen Kıbrıs'ta bir tatil köyüne, bazen de eskiyor İsviçre Alplerinin eteğinde bir köye.. Bakalım belki sizin gezinizle bir başka esinti daha yaşayacağım:)
sevgiler

Punto dedi ki...

Sevgili Pınar; gördüklerimi abartmadan yazmayı düşünüyorum. Biz geziden memnunuz ama özendirip sonra hayal kırıklığı olmasını da istemem.