3 Aralık 2008

Zatürreeye karşı bağışıklık sistemine takviye!

Tüm ailelerin korkulu rüyası bir hastalık var. Son zamanlarda medyada çokca adından bahsettiren bir hastalık. ZATÜRRE.
Zatürree, akciğerlerin derinliklerindeki bir enfeksiyonu ifade eden bir terim. Buna karşılık bronşit, akciğerlerin girişindeki bronşlardaki enfeksiyon.
Zatürreeye bakteriler, mantarlar, tek hücreliler ya da virüsler neden olabilir.
Zatürreeyi kendi kendinize tedavi edemezsiniz. Hemen bir doktora gitmekte fayda vardır.
Zatürreeye yakalanmadan bazı tedbirler almak mümkün. Bunun için de yapılacak en önemli şey bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi olmalı.
Bağışıklık sistemini güçlendiren çeşitli bitkiler vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:
KARAHİNDİBA: Bitkinin kökleriyle yeşil kısımları pişirilerek yenebilir. Yeşil kısımları pişirdikten sonra kalan su içilebilir.
EKİNEZYA: Yapılan çok sayıda bilimsel araştırma, ekinezyanın bakterilerle, mantarlarla ve virüslerle yapılan mücadelede vücuda yardımcı olduğu kanıtlanmış.
SARIMSAK: Zatürreeye yakalanan bir doktor antibiyotik yerine günde 8-10 diş doğranmış sarımsak yemiş ve hastalığı yenmiş. Sarımsağın kuvvetli bir antibiyotik olduğu artık herkesçe biliniyor.
HANIMELİ: Bitkinin çiçeklerinden elde edilen özütün ( eski deyimle hulâsanın) bir çok bakteri ve virüs türüne karşı etkili olduğu saptanmış. Yaz aylarında bir bardak hanımeli çiçeğini bir bardak suda kaynatıp içebilirsiniz. Kışın ise kartlaşmış yapraklardan çay yapılabilir.
SOĞAN: Soğan da sarımsak gibi aynı sülfün içerikli bileşikler taşır. Zatürree için soğan çorbası içilmesi önerilebilir.
Kaynak: Yeşil Eczane kitabı

Hiç yorum yok: