27 Haziran 2009

Babıali'ye kar yağmayınca!...

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bakıma alındı biliyorsunuz. Ortalık karıştı. Trafik felç oldu, televizyonlar, gazeteler veryansın ettiler.
Bir profesör çıktı, "ben bu onarımı 40 saatte yaparım" dedi. "Yine o çekik gözlülerin işidir" diye ilave etti. O onu dedi bunu dedi, birkaç gün sonra hepsi unutuldu.
Neden hatırlattık size bunları?
Gecenin yarısı. Saatler 01.00’i gösteriyor. Silivri’ye doğru yola çıktık. Milliyet’in önüne kadar rahat geldik. Mahmutbey gişelerine yaklaşırken trafik sıkıştı. Eh dedik cuma trafiği. Olur bu trafik. Birazdan açılır.
Ne gezer. Kilitlendik. Bir saatte elli metre gittik gitmedik. O zaman kaza var zannettik.
Sabırla bekledik.
Neyse.
Felaketi gördük. Silivri’ye gidiş yolu asfalt çalışmaları için tamamen kapanmış. Trafiği geliş yoluna aktarıyorlar. Sekiz şerit gişelerden giriyor, yüz metre sonra iki şerit halinde geliş yoluna geçiyorsunuz. Geçebilirseniz tabii. Bu arada ağır vasıtalar da trafiğin içinde.
Bu arada geliş yolu da iki şeride indiği için dört beş kilometre kuyruk oluşmuş. Yani iki taraflı kaymaklı kadayıf.
İnsan düşünüyor, neden cuma akşamı bu çalışma? Şunu cumartesi yapsan ne kaybedersin? Yaz günlerinin en kalabalık gününde yol kapamak hangi aklın işi?
Ertesi gün baktım tek bir satır yok medyada. Sanırım gecenin o saatinde medyadan kimse kalmamış o kuyrukların içinde.
Gazeteciler bazen kendilerini eleştirirler; Babıali’ de kar yağmazsa kar haberi yapılmaz.
Doğru söze ne denir?

6 yorum:

MELİS dedi ki...

Son derece doğru teşhisler!
Aynen katılıyorum.Sevgiyle kalın...

Punto dedi ki...

Sevgili Melis; yıllarca kendisi yaşamadıkça başkasının sorununu anlamayanlarla çalıştım. Bugün gelinen noktada değişen bir şey yok. Hatta bireysellik çok daha önde.

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Isvec'te tum yol calismalari icin yaz bekleniyor, cunku heryer karla kapli, Turkiye'de dört mevsim mumkun ama nedense orada da hep yaz bekleniyor!

TuLûAt dedi ki...

Güzel bir blog.. Yeni keşfediyorum.. İzleyeceğim..

Punto dedi ki...

Sevgili Alp ve Ege'nin annesi; bizimkiler öncelikle okulların tatil olmasını bekliyorlar. Köprüdeki güçlendirme onarımı gibi. Benim anlamadığım yazlıklara gidişin en yoğun olduğu saatte yolun kapatılıp asfalt yapılması.İnsan acaba ceza mı veriyorlar bize diye düşünmüyor değil?

Punto dedi ki...

Sevgili TulûAt; teşekkür ederim. Beklerim. Özellikle blogun ilk yazılarına bir bakarsanız ilginizi çekecek ilginç anılar bulabilirsiniz. Ben de sizi izleyeceğim.