14 Haziran 2009

On sekiz yaş gururu ve hüznü!...

Üniversite giriş sınavları yapıldı. Binlerce çocuğumuzun kalbi bir üniversiteye girebilmenin heyecanı ile çarptı. Ya anneler?
Anneler bir başka heyecan duyuyor çocukları için. Bir yandan çocuklarının bir üniversiteyi kazanmalarını, iyi bir işe girmelerini hayal ederken, bir yandan da çocuklarının on sekiz yaşına basmalarının gururunu ve hüznünü yaşıyorlar. Minik kuş artık yuvadan uçmak üzere diye.
Suzan Abla da oğlu on sekiz yaşına basanlardan. Suzan Abla, bakın on sekiz yaş gururunu ve hüznünü nasıl dörtlüklere dökmüş:

On sekiz

Daha dün doğmadın mı sen
Bizi sevince boğarak.

Ne çabuk on sekiz oldun
Gözlerimizi mi kapattık yoksa biz.


Aslında aceleci değilsindir
Peki bu telaş niye?
Niye zorluyorsun kendini on sekiz diye
Hayal mi görüyoruz yoksa biz.

Yok yok on sekizsin on sekiz
Düpedüz on sekiz.
Yani reşit olunan yaş
Yani yaşamın direksiyonuna geçilen yaş
Yaşlandık mı yoksa biz.


Şimdi senin
saçların rüzgara takılacak.
Gönlün aşka
Aklın kimbilir ne tarafa
Biz seni izliyor olacağız
Senin tarafında.


On sekiz oldun diye
Öyle büyümek yok hemen.
Her zaman ilk günkü gibisin gözümüzde
Göndermem sütünü içmeden
.

6 yorum:

SeyyAh dedi ki...

Merhabalar,
Bir konu hakkında arama yaparken karşılaştığım sayfanızın 2007 arşivinizden çıkamadım. Aile Anılarından “Hapı yuttun ağabey” yazınız çok hoşuma gitti. Allah tüm yavrularımızı sağlıkla büyütmeyi, hayırlı bir geleceğe sahip olmalarını ve bunları görebilecek sağlık ve sıhhati hepimize nasip etsin.
Zaman zaman ziyaretçiniz olacağım, inşallah.
Sağlıcakla kalınız...

Punto dedi ki...

Sevgili Seyyah; teşekkür ederim ziyaretiniz ve anılarımı okuduğunuz için.

Berceste dedi ki...

Suzan abla, yalniz degilsiniz, sizin 18'ligin papyonlu bit kadar bir fotografini hatirliyorum ben de ve hala o kadarcikmis gibi dusunuyorum. Insallah sinavda istedigi yeri kazanir. Benim gibi kimya hocasini sevmedigi icin kimyadan nefret eden, sonra da kimya muhendisligini kazanip bitirenlerden olmaz ;-) Darisi basimiza diyelim yas konusunda da... Allah uzun ve saglikli omurler versin, sizlere, yavru kusunuza...

suzan dedi ki...

Dilekçim çok teşekkür ederim. Ne çabuk büyüyorlar, göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor zaman.. Sen de her anın keyfini çıkar, bir daha geri gelmiyor zaman. Yarın akşam da mezuniyeti var.. Sen beni yarın akşam gör, gözyaşlarımı tutamam. Allah sana da Ece'nin mutlu günlerini göstersin..

suzan dedi ki...

Akın Abi, ellerine sağlık..Şiire yaptığın güzel girişle bir annenin duygularına tercüman olduğun ve beni sayfalarında konuk etttiğin için.

Punto dedi ki...

Sevgili Suzan; sen yazmaya devam et, gerisini düşünme.