8 Temmuz 2010

Anayasa Paketindeki CİNLİKLER!

ŞAŞIRTAN GÖRÜNTÜ: Fotoğraf herkesin geçtiği yol üzerinden çekildi. Yoldan geçenler bu şaşırtıcı görüntüye bir türlü anlam veremiyorlar. Öyle ya bir araba ve üstünü örten! bir ağ.
Yazlıktaki evin yanında bir garajımız var. Kardeşimin arabasını genellikle oraya sokuyoruz. Karadenizliyiz ya üzerine de ağ geriyorum. Yoldan geçenlerin çoğu “aaaaa”. Diyorlar. “Arabayı güneşten ve tozdan korumak için üzerine ağ germişler”. Fısıldaşmaları, gülüşmeleri duyuyoruz. Bazıları da “herhalde bu evde bir Karadenizli oturuyor” diye espriyi patlatıp gülüşüyorlar.Doğru olarak bildikleri evin gerçekten Karadenizlilere ait olduğu. Tam laz fıkrası gibi değil mi? Biliyorsunuz çoğu laz fıkraları Karadenizlilerden çıkar, yayılır. Kendinle alay etmenin içinde “cinlik” vardır, zeka vardır.Bizimkisi de aynen öyle.İşin aslı ise şöyle:Bitişik komşunun yıllanmış erik ağacı tam arabanın üzerinde. Küme küme erikler düşmeyi bekliyor. Toplanacak mesafede de değil. Erikler olgunlaşınca dalından kopuyor ve arabanın üzerine “pat” diye düşüyor.Ben de alay edilmesine aldırmadan ağı gerdim. Ta ki erikler bitene kadar ağ öylece kalacak.Bir taşla iki kuş vuruyorum.Birincisi erikler arabanın üzerine düşmüyor.İkincisi ağa düşen erikleri toplayıp afiyetle yiyoruz.Üstelik ilaçsız, organik bedava erikleri.Onun için diyorum ki gördüğüz her şeye hemen inanıp karar vermeyin.Siz siz olun önünüze konan içinde “cinlikler” bulunan ANAYASA PAKETİ’nin içini iyice öğrenmeden karar vermeyin.
GÖRÜNTÜNÜN ASLI: Ağın hemen üstünde erik ağacının dalları var ve erik dolu. Olgunlaşan erikler yere düşmüyor, arabanın üzerine düşüyor. Ağ bu düşen erikleri tutuyor.

4 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Ben gördüğümde bu işte mutlaka bir iş vardır diye geçirdim gerçekten içimden, varmış .. :)

Punto dedi ki...

Ağın neden gerildiğini pek anlayan yok Sevgili Asortik Krep. Anayasa paketinden bir şey anlamayıp oy verecekler gibi.
Erikleri bir bitirebilsem hemen kaldıracağım ağı.

Berceste dedi ki...

Ben dutlara yormustum ama altindan erik cikti :) Sizi erik yerken gorseler ozenir, isterler bir de utanmadan o elestirel yorumlari yapanlar!

Anayasa paketini hic sormayin. Tam tatil donusune gelisine mi yanayim, herkesin anlamayip koyun gibi oya gidisine mi, askerlerin uzerinden siyaset yapislarina mi :((((((((((

Punto dedi ki...

Sevgili Dilek; dut bizim bahçede, erik komşuların ama dalları bizim tarafta. Erikleri görseler de akıl etmezler. Neden, niçin sorularını soran yok.
Anayasa değişikliği de öyle. Asıl amacı bilmeden oylar atılacak. Buna da halk iradesi, demokrasi denecek.