11 Mayıs 2007

Medya bugün Millet’in müşterek sesi mi?

Büyük Atatürk 1922’de ne demiş; “Basın Millet’in müşterek sesidir. Başlı başına bir kuvvet, bir okul bir öncüdür.”
Evet. Atatürk 85 yıl önce bunları söylüyordu. Bugün geldiğimiz noktada televizyonlarla birlikte medyanın Millet’in müşterek sesi olduğunu söylemek mümkün mü?
Yorumu sizlere bırakıyorum.

11 yorum:

Sanem dedi ki...

http://www.davamiz.com/yazar-en-guclu-silah-medya-1837.html

Biraz once okudum, paylasmak istedim.

Sanem dedi ki...

Ben bu işleri çözemedim esasen, mesela biraz once emaille bana gelen emaili okudum, yukarda size linkini verdigim siteden. Siteyi ilk defa gordum, inceliyorum, Sabri Uzunla ilgili bir haber arıyorum, TSK karşıtı ve F. kimliği ile tanınan bu kisinin, direk MHP vekil listesinin başına alınmasina verilen tepkiler yok mesela. Halbuki bir çok yerde okudum tepkileri.
Ben mi bulamıyorum yoksa.
Herkes kendi derdinde aslında.

enne dedi ki...

Medya şu anda siyaseti ve halkı yönlendiren büyük bir güce sahiptir. O gazete veya bu gazete, dikkatli bir okuyucu ne şekilde taraf tuttuklarını ve nereye yönlendirdiğini hemen anlayabilir. Ben bu duruma çok üzülüyorum, tarafsız, doğru ve magazinden uzak, gerçek haber veren gazete ve köşe yazılarını çok özlüyorum.

Punto dedi ki...

Sevgili Sanem; Atatürk'ün dediği gibi basın bir güç ama o güçün hangi amaçla kullanılmasında sorun var. O siteye girdim. Onlarda kendi pencerelerinden bakıyorlar. Atatürk'ün bakın dediği pencere ülke penceresi.Bağımsızlık penceresi.

Punto dedi ki...

Sevgili Enne; Ben de bir yandan üzülüyorum, bir yandan da bir gazeteci olarak bu dönemde çalışmadığıma şükrediyorum. Zaten zor çalışırdım ya oda başka.

ERDIL dedi ki...

Milletin sesimidir ?
"Benim icin aynanin arkasi."
Bu gün Basin tipki bir ayna gibi,karsisina kim gecerse onu yansitiyor.
Saygilar.

Punto dedi ki...

Sevgile Erdil; Bugün için Millet'in değil de biraz patronlarının sesidir diye düşünüyorum. Görünen de o.

Tijen dedi ki...

Son günlerde büyük gazetelerin sitelerinde en başta ve en çok pornografik görüntüler/haberler gördükçe o gazetelerden ekmek yiyen aklı başında insanlar ne düşünüyorlar diye merak ediyorum. Yani be bileyim gelinen nokta onları rahatsız etmiyor mu acaba? Sadece bu da değil elbet, bu sadece bir ufak örnek. Dikkatimi çekenlerden sadece biri. Melike Demirağ'ın şarkısını hatırlamamak ne mümkün? Uyu yavrum ninni...
Tijen

Punto dedi ki...

Sevgili Tijen; Amaç eğitmek olmayınca, amaç daha çok "tıklanmak" olunca, bencillik ön planda olunca, insanları en zayıf yerinden vuruyorlar.

B5 dedi ki...

Keski, keski, keski hepsine inabilsem.
Bir kuvvet oldugu süphesiz. Bir Öncü-Okul ve Müsterek Ses olmasi gerekirken aralarindan sadece bir güc oldugunu secebiliyorum.

Punto dedi ki...

Sevgili B5; Dördüncü güç medya. Güclerini ne yazık ki bugün ülke yararına değil, patronlarının çıkarına göre kullanıyorlar.