23 Temmuz 2014

Cehennem’in kapısında!

“ Adamlar çalmış ama hizmet ve medeniyet getirmişler! Zaten biz de 2002 yılında götümüzde yaprak, elimizde mızrak ormanda av yaparak yaşıyorduk... (Çarşı) Sosyal Medyadan...
Normal Medya’da, normalde olması gereken hemen hemen hiç bir şey kalmadı… Sosyal Medya dolup taşıyor! Çoğu zaman da çoşuyor… Karşı olanların nefes aldığı, nefes aldırdığı yer oldu! Hal böyle olunca biz de aldık duvarı önümüze, duyar inşallah deyip gerçeği bağırıyoruz... Duyması gereken hemen her yer aslında DUVAR! Yalan Krallığında sanırsınız ki herşey AKP ile başladı… AKP ile bugüne geldi… Ülkenin ormanları katledilmedi… HES lere YESS dendikçe ihaleler katliama dönmedi! Sanki iki yüzlülük meziyet sayılmadı!. Halk fakirleşmedi! Ordu zayıflatılmadı!. Yargı ele geçirilmedi! Adalet mülkün temeli değil, iktidarın emeli olmadı! Kimlik kavgası yaratılmadı! Ülkeyi yöneten nefretine sahip çık nutku atmadı! Bölmedi… Parçalamadı… PKK ile gizli pazarlığa kalkmadı!.Ne yaptığını kimse bilmedi!.
Oysa havuz beslemesi Fırıldak Medya oralı değil! Hangi gerçekleri hasır altı etti! Cepleri büyürken itibarları sıfırlanmadı mı? Ergenekon-Balyoz- Casusluk gibi, katagullisi bol, sahte delilleri etrafa saçılan hormonlu davalarla insanların umutlarının zindana yatırılması ne içindi? Henüz yasaklanmamış bir kaç şeyi torba (Zorba) yasa tekniği ile bir hamlede aktarmalıyım! Yarın AKP ile gelen ve sorgulanmayan susma özgürlüğü, ifade edememe özgürlüğü yaygınlaşabilir!. Filistine yapılan baskıyı, zülmü, kadınların, çocukların ölümüne yol açan İsrail saldırısını lanetlemeyen kaldı mı?Başbakan en yüksek perdeden haykırmadı mı? Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken içte prim yapar! Nelerden bahsetmedi dersiniz! Türkmenlere yapılan katliamı, İşid’in müslümanlara yaptığını, cinayetleri, adam alıkoymayı, camii ve türbe bombalamasını! Dile getirmedi…
İsrail bu zülmü hep yapıyor… Gaddarca… Haince… Başbakan IŞID için terör örgütü lafını ağzına almasa da müslüman halkın ölümü sadece İsrail’le sınırlı değil ki!. Başbakanın bugün ki öfkesine ve “one minute” çıkışına bakıp inanamayız!. AKP döneminde düşmanlığımız değil iş birliğimiz tam 4 kat arttı. Allahtan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir gerçeği görmezden gelmedi. Açıkladı: “Yapılan bazı araştırmalara göre son yıllarda günde ortalama bin Müslüman katlediliyor. Bunun yüzde 90'nı Müslüman tarafından, kardeşi tarafından katlediliyor. Sadece Suriye'de, Irak'ta değil. Libya'da, Pakistan'da, Afrika'da, Myanmar'da... Buralarda ortaya çıkan hareketler var. Şebaplar, İŞİD'ler, Boko Haram'lar var. Bütün bunlar nasıl türedi?. Müslüman kamuoyunda nasıl ortaya çıktı?. Üzerinde durmamız gereken en önemli husus bütün bu yapılar nasıl ortaya çıktı. Yanlış yapılar nasıl oluştu?. Asıl gaye ise temelinde mezhepçilik ya da fitne ateşini nasıl söndürebiliriz” dedi…
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, batan dış politikadan artan malları işaret ediyor. Hesapsız ve plansız açılan hudut kapılarından ülkemize gelenler bugün sorun yaratıyor. Suriyeliler ile büyük bir gerginlik var. Çevre illerde ve Gaziantep'te yaşayan Suriyeliler rahat işyerleri açıyor ve denetlenmiyor. Bizim esnafımız ise işyeri açtığında SGK ve vergiler ödüyoruz, zabıta, polis bizi denetliyor. Suriyeliler de, çok rahat işyeri açıyor ve vergi, SGK gibi maliyetleri de yok!”. Zülme maruz kalanları tabii ki sokağa terkedemeyiz!. Ama ayağımızı yorgana göre uzatmak, öncelikle kendi ulusumuzun çıkarını düşenmek şart değil mi?
CHP’li Umut Oran, “Vekil olarak hükümet üyelerinin karıştığı yolsuzluk olayları konusunda parlamentoda yasama ve denetim görevlerim yaptırılmıyor” gerekçesiyle Avrupa Konseyi’ne Türkiye’yi şikâyet etti... Oran dilekçesinde Başbakanın polis ve yargı mensuplarını “çete, örgüt, paralel yapı” diye nitelendirdiğini, operasyonu gerçekleştirenlerin görevden alındığını, çıkarılan yeni yasalarla yürütmenin, yasama ve yargıya müdahalesinin önünün açıldığını ileri sürdü...
*İmam Hatip Liselerinin artması için yapay baskılar var... Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim kurumlarına yeni standartlar getirdi ve ibadethane zorunluluğu koydu. Bundan sonra yapılan tüm okulların ibadethanesi olacak! Dönüşümün hangi noktasına kadar geldik dersiniz?
*4+4+4 sisteminin çöktü AKP nin pek çok projesi gibi... Eğitim Sen raporu başka rakamları da ortaya koydu... Ülkede ortaöğretim öğrencileri 9 veya 10 sınıfta okulu terkleri arttı. Bu terklerle birlikte çocuk gelin sayısı da arttı... Çağdaş ülkeler seviyesine mi? Arap ülkeleri hizasına mı?
Meclis’te Muharrem İnce soruları ve cevapları sıraladıktan sonra şunu ekledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 1948′den beri bir Filistin politikası vardı. ANAP’ın olması, Doğru Yolun olması, CHP’nin olması, MHP’nin olması, Adalet Partisinin olması, başka partilerin olması Türkiye’nin Filistin politikasını değiştirmiyordu. Ne yazık ki Türkiye’nin bu Filistin politikasını yerle bir ettiniz.”

Cumhuriyet değerlerini koruyabilmek için son durakta otobüs bekler gibiyiz. Son durak Cumhurbaşkanı seçimleri… Bugün durup yeniden düşünmeliyiz.! KİMİ SEÇMEYECEĞİZ!. Zira tam olarak Cennemin kapısındayız!

Hiç yorum yok: