30 Temmuz 2014

Kaç AKP kaç!

Bir yalan yüz doğruyu paslandırır. ( Çerkes Atasözü)
Gezi olayları sırasında Başbakanın kahraman polisleri bugün mü ihanet içinde! Bu devlet, Emniyet Teşkilatının hepsini mi cemaate devretmiş! Bunca tutuklama, coplama, yaralama, öldürme, göz çıkarma yaşanırken, göze çarpmadılar mı? Askerleri, gençleri Ergenekon, Balyoz, KCK ve kendi gibi düşünmeyen hemen herkesi öteki diye ayırıp, acımasız kumpas kurarken, onlar da mı kumpasa kurban oldular? Bugün gene de oh olsun diyemeyiz. Hakkı, hukuku, adaleti savunacağız. İnsan haklarının üstünlüğünü elden bırakmayacağız. Keşke, polisin polisle imtihanı böyle olmasa idi.
*Ahlak çöktü ama olsun o benim polisimBütün İsmailler gibi… İsmail ADİL TÜY! İsmin ilk hecesi, İsmail’in nüfus kağıdından, onu babası koymuş!. Diğeri benim hediyem. Bana göre en uygun hareketi yaptı… Polis olarak Adliye’den koşarak tüydü… Ne işi var bu karışık ortamda!. Ne zaman adalet dense sonunda olmadık bir haksızlık çıkmıyor mu? Peki kaçmayıp ne yapacaktı ki. Herkesin Hukuk deyip durduğu, herkesin Adalet isteyip yerlere yığıldığı, gençlerin bu yüzden coplandığı, gazlara boğulduğu, yaralanıp öldüğü ama hiç kimsenin henüz hiç bir yerde bulamadığı adaleti o mu tek başına bulacaktı!. Hem de Adliye binası içinde!. Bir şeyi yıllar içinde çok iyi öğrenmişti… Adaletin en çok arandığı ama nerede ise hiç bulunamadığı yer Adalet binasıdır. Şimdilerde daha büyük mekanlara taşınmasına, Saray gibi olmasına rağmen! Adı İsmail. Türk polisi. İşi… Adaletin peşinde… Adalet nerede? Bugün için, yandaş Hakimlerin emrinde!.
*Ahlak çöktü! Bursa’da Ulu Cami’de kıldığı Bayram namazı sonrası Bülent Arınç “ahlaki çöküntü”yü işaret etti ama ne 17 - 25 Aralık operasyonlarından, ne de hırsızlığı ortaya çıkardıkları için başlarına gelmedik iş kalmayan polislerden söz etti! “Biz çok iyi bir toplumduk. Bunlar nereden çıktı? Bu ayrık otları nasıl yetişti, nasıl bitti?”(Ne denebilir ki… Bahçıvana sormalı… Tarlayı biz ekmedik ki! Duyan yok ama hatırlatalım. Nerede ise 13 yıldır ülkeyi AKP yönetmiyor mu? Milli Eğitimi milsiz hale getiren siz değil misiniz?. 4+4+4 ile neleri yerle bir ettiniz! İmam hatip olmayan okul kaldı mı?) Kadın iffetli olacak. Erkek de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem- namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. (AKP den ayrılıp yeni İFFET partisi mi kuruyor? Bırak kadınları, kimde bu ülkede gülecek hal kaldı ki!. Kasdettiği ağlanacak halimize gülmek olsa gerek! Ona da gülmeyin diyor! Keşke kadınlar birazcık gülebilse! Bu gidişle erkek egemen bu kafa ile yüzleri nasıl gülecek!)
Ahlak çöktü!. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iddia ediyor: “Gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış”, “Bağışları açıklamıyor, çünkü kara para”… Libya’nın verdiği ödül parasını ne yaptığını açıklamadı. Çünkü onu hiçbir hayır kurumuna vermediğini biliyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında bütün adaylar gelen bağış paralarını açıkladı, bir tek Erdoğan açıklamadı. Çünkü kara para, açıklamaz…
Ahlaklı olmak bu mu? 17-25 Aralık operasyonlarını yapan polislerin, Çağlayan Adliyesi'ndeki gözaltı durumunda yaşananlar polisin polise (neci olurlarsa olsunlar) yaptığı ahlakın neresinde yer alır? Başbakan tarafından dün devlet üstün hizmet madalyası ile ödüllendirilmiş eski emniyet müdürü yeni tutuklu Yurt Atayün süresi kalmadığı için ifadesini tamamlayamadı! Elleri ters kelepçelendi. Atayün’ün Avukatı Ömer Turanlı. “Tuvaletlerde maşrapaya doldurup soğuk su ile duş aldılar. Bayram namazını da öyle kıldılar. Ben bayramlaşmak için gözaltındaki polislere şeker getirdim... Müdür emrindeki polise “sakın şeker almayın bunlarla bayramlaşmak bile yok” dedi… Başbakanın dediği gibi polis kinini korumuyor mu? Polisin polisle bayramlaşamadığı bir bayram!
Adalet, intikamla yaşar mı? Aslında suçun büyüklüğü (İN) aydınlanınca gözler önüne serilecek… Av sürecek gibi!. Atayün “İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan bütün operasyonlar Başbakan'a arz edildi.” diyor.Yani Başbakanın hepsinden haberi vardı. Peki şimdi suçları ne? İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 49 polisten Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı. Devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek ve Resmi belgede sahtecilik suçlaması ile… Size hiç bir şeyler hatırlatmıyor mu? Hangi polise inanacağız? Tutuklanana mı tutuklaya mı?


Cehennemin kapısı aralanıyor mu? AKP nin uzun vadeli planı Şeriat devleti kurmaktır diyenlerin IŞİD’i seyrederken bu işin ucu Türkiye’ye değecek endişesi büyüyor. AKP yi dinliyoruz… Nerede ise 13 yıldır… Kurutulmadık gölet, kesilmedik ağaç, betonlanmadık yeşil kalmadı… Etraf, feryat figan!… Ama bizim gözlerimiz kapalı… Polisler de polis düşmanı olmuş!. Adalet saraylarında bir telaş…Biri mi bağırıyor dersiniz (Kaç İsmail kaç..) Bir yalan yüz doğruyu paslandırıyor! Biri sana doğru mu geliyor! Kaç AKP kaç…

Hiç yorum yok: