7 Mart 2013

Çevreye duyarlı boyalar gelişiyor

 Mehmet Ali Kamacıoğlu
 Jotun Toz Boya Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Satış Direktörü Mehmet Ali Kamacıoğlu, boya sanayinde çevreye duyarlı boya sistemleri geliştirdiklerini söyledi. Kamacıoğlu konuyu şöyle anlattı:
"Bildiğiniz gibi toz boya, zaten sıfıra yakın VOC emisyonu, %100’e yakın kullanılabilme oranı, atık yönetimi kolaylığı ve dayanıklılık gibi özellikleri nedeniyle oldukça çevreye duyarlı bir ürün. Ancak Jotun olarak bununla yetinmiyoruz. Daha renkli bir dünya için, daha yeşil adımlar atıyoruz. Jotun Yeşil Adımlar kapsamında uzun süreli çözümler sunabilen ürünler üretiyoruz. Özel ürün serileriyle müşterilerimizin üretim verimliliklerini artırıyoruz, enerji sarfiyatlarını düşürüyoruz ve fabrikalarımızda ISO 14001 ve OASHAS 18001 sertifikalarındaki katı atık, enerji tasarrufu, geri dönüşüm konularına odaklanarak çevreye katkıda bulunuyoruz.
Ayrıca Jotun fabrikaları faaliyete geçtiği ilk andan itibaren entegre bir Sağlık, Güvenlik ve Çevre yönetim sistemi de devreye girmiştir. HSE çalışmaları uluslararası kabul görmüş ISO 14001 ve OHSAS 18001 sertifikaları ile belgelenmiş ve sertifikasyon sürecinde Moody International partnerimiz olarak seçilmiştir.
Önlemler, projeler ve çalışmalarımız arasından öne çıkanları sayacak olursak, riskli alanlarda bulunan tüm elektrikli ekipmanlarımızın sertifikalı olması, birçok boya üretim tesisinde olmayan bir uygulama ile tüm operatörlerimize antistatik ve yanmaz tulum verilmesi, tüm operatörlerimize tam kapsamlı check-up yaptırılması, tüm atıklarımızın lisanslı firmalara gönderilerek bertaraf edilmesi veya geri dönüşümünün yapılması ve ayrıca kendi tesisimizde oluşturulan projeler ve kullanılan özel makinalar ile hem toz boya hem de solvent bazlı boya atıklarının bir kısmının geri dönüştürülerek farklı amaçlar için tekrar kullanılmasından bahsedebiliriz. Jotun Türkiye olarak geçirdiğimiz tüm yurtiçi ve yurtdışı denetimlerden her zaman başarılı sonuçlar almamız da doğru yolda olduğumuzun göstergesi olarak kabul edilebilir
".

Hiç yorum yok: