22 Haziran 2014

(Işid) İŞİD AMA DUYMAMIŞ OL!

Özgürlük için Gökyüzünü satın almanıza gerek yok... Ruhunuzu satmayın  yeter..N.Mandela

Gökyüzünü bile ellerinden gelse KUPON arazi listesine sokup satacaklarını düşündüğüm iş bilirler, iş birlikçiler, yalakalar, ruhlarını elden çıkaranlar arttıkça özgürlüğü yakalama umudumuz azalıyor! Başbakan ileri demokrasinin düşünce ve ifade özgürlüğünün kök saldığı bir ülke de mi konuştu? Musul Konsolosluğunda konsolos dahil tam 49 vatandaşımız rehin alındı... Ne oldu? “Susun bahsetmeyin... Onları kurtarmak üzereyiz” dendi mi? Yani ne olup bittiğini sorarsak rehinelerin akıbetinden biz sorumlu olacağız!... Bak susmadınız neler oldu? Ya sustuğumuz zaman neler oluyor? Sustukça daha da neler olacak dersiniz!

Paraları sıfırla konuşması  TUBİTAK mucizesi ile “eklenti” denerek eşi benzeri olmayacak bir yalan olarak kayda geçti... Londra merkezli uluslararası bir kurumunTÜBİTAK raporunun hemen ardından gelen belgesi medya da yeterince yer almadı... Bir iki cılız ses dışında duyan olmadı... Konuşma montaj değil gerçekti... Satın almalarda yıldızlara ulaştık. Havuzlar doldu taştı. Taşkınları konuşamadık! Ne oldu şu sıfırlanan paraların devamı? Öğrenebildik mi?
Geri dönüp bakanlar 2007 yılından bugüne, neyin değiştiğini fark edebildiler. Ama yüksek sesle konuşamadılar .Kim aşırı güç kullanımına aşırı tepki gösterebildi? Gençler öldü, çocuklar ceplerindeki bilyeler yüzünden terörist sayıldı. TIR yüklü silahların adresi ise sorulamadı! Polis normal polislikten, donanımı yüksek vurucu gücü artmış, kalbi katılaşmış kırıcı bir iktidar polisine dönmedi mi? Emir alır almaz burnunun ucundaki öfkesi, yerli yersiz sıktığı biber gazı, yerli yersiz halka  attığı dayak. YUHHHH denince öfke tutulması can aldı!.. Demokrasiyi içine sindirse, halkın polisi olsa, çatışmayı önleyecek yerde çatışma çıkarmasa! 167 kişi ölmeyecekti!

Müslüman etiketli bu vahşi Terör Örgütüne (IŞİD’e) çok yakın olmak neyin nesi?. Korur gibi davranmak hangi gerekçeye dayanabilir? Öyle hassas ki. Başbakan toz kondurmamak gayretinden vazgeçmiyor. Benim ülkemde o ne rica etse yasak 24 saat sonra çıkıp geliyor... Yas... sakkk hemşerim denmedi mi?. Medya sordu mu? Nerede benim düşünce ve ifade özgürlüğüm diyor mu? Terör ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar artık ülkemde de umuyorum bu kadar geniş ve suskun alanlar bulamayacak!. Ulusların sessiz takibi enayi yerine konmayı kaldırmayacak kadar gelişmiştir... Sessiz ve derinden giden pek çok dosya, pek çok gerçek derinlerden filiz verirse ben şaşmayacağım. Başbakana yurt dışında hissettirilen soğukluk görülmüyor mu?  İlla da Esad’ı devirmek için kinle, nefretle, fırtınaya kapılmış gibi yapılan öfkeli hamleler ulusalararası itibarımızı sarsıyor! Balyoz davasındaki Anayasa Mahkemesi kararı Adalete güveni tam olarak eski yerine getirmemiştir. Sadece istenirse Adalet tüm kurumları ile yeniden düzenlenilir umudunu vermiştir.

Askere olan bu düşmanlık ne? Sorgulamanın zamanı gelmedi mi? 5 yılı haksızlıkla çalınmış olanlara “ben yanlış yargıladım... Bu işte kumpas vardı... Gel seni yeniden aynı delillerle bir daha yargılayalım demek mi adalet?. Hani bu çorabı ören şebeke? Yeni bir çorap örmeyeceği nereden belli? Ben artık dünyanın en ünlü cambazı da olsa başımı kaldırıp iptekine bakmam! Onun gösterdiği, ne ters köşeye, ne de düz köşeye, hiç bir köşeye yatmam! Beklerim...

Adalet şaşmamalı! Hak arayanlar susturulmamalı .Susmamalı! HAKLI SESLER dinlenilebilmeli! Kanal İstanbul... 3. Hava limanı... 3.Köprü gibi çılgın projeler zarar verecek diyenleri asla dinlememek, yok saymak, adam yerine koymamak ne zamandır hak oldu? Sandıktan çıkma diktanın kim ismini demıokrasi koydu? Başbakan susun konuşamayın”diyecek 24 saat geçmeden konu yasaklanacak! Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Merkezi, Başbakanın Terör örgütü denmesini istemediği örgüt için ne diyor?
“Örgütün 15 bine yakın üyesi var, “IŞİD’i diğer örgütlerden ayıran en önemli özellik, Körfez Bölgesi’nden yardım görmesidir. Amacı, Irak ve Suriye topraklarından dünyaya yayılan bir İslam devleti kurmaktır. Kurulduğu günden beri aktif olan IŞİD, öngördüğü İslam Devletini kurmak için faaliyetlerini artırmış ve yüzlerce insanın yaralanması ve öldürülmesi sorumluluğunu üstlenmiştir”


IŞİD NE ÖRGÜTÜDÜR ACABA diye sormadan biz hangi mahalledeyiz demeliyizDün kurucu iradenin yerleştiği alan laik, demokratik, sosyal bir devlet çatısı içinde yüzü aydınlığı gören, hiç bir alanda baskıyı yaşamayan bir yerdeydik… Çatısında Türk bayrağı dalgalanırdı! Biri çıkar indirir mi endişesi de yoktu! Kurucu irade dün zor şartlarda tek bayrak altında özgürlük ruhunu yaşatarak bir ulus yarattı… Bugün yeni bir mahallede yaşıyoruz. Yollar genişledi. Köprüler büyüdü. Ama çatı kubbe olsun deniyor! Çevre baskısı büyük! AKP 12 yıldır zaman zaman buharını kıstığı düdüklü tenceresinde ateşi sonuna kadar açtı! Şeriat devleti özlemini pişiriyor… Israrla… İnatla… Ha pişti… Ha pişecek… Işid’i açıktan dışlayamıyor... Tenceredekini unutmazsanız formül ve gidilen yolu da çözersiniz!… (Işid) İŞİD AMA DUYMAMIŞ OL!.

Hiç yorum yok: