12 Haziran 2014

KARGAYI KİM BESLEDİ!

Bir korkak tüm orduyu yok eder.  *Çerkes Atasözü
Sahne önünde seyrettiklerimiz bugüne kadar Seçilmişler ile Atanmışlar oldu… Biz onların atışmasını dinledik… Onlar birbirini karaladılar… Yaraladılar… Çatıştılar… Yetişmişler sahneye bile çıkamadılar... Onlar hiç aklımıza gelmedi… Onlar asla iktidardan ranttan yana olamadılar… Doğrusu bu deyip şaşmadılar… Bir kenarda kala kaldılar… Kimsenin aklına gelmediler… Ülkenin yetişmişleri iyi yetişmişleri! AKP ile gelen moda bizden olmalı gerekçesini öylesine bastırdı ki... Kadrolar doldu boşaldı… Paralel oldu… Dik geldi… Çok kere yamuk geldi. Nerede ise girdikleri her işi emirle yaptılar. Çok kere mantığı bir kenara ittiler. Hak neymiş unuttular. Dünden bugüne gelişin kısa öyküsü bu oldu. Öyleki sanat tarihi ve arkeoloji diplomalı olan yetkilisi de tarihi antika topları bile göze güzel görünecek diye yağlı boya ile boyattı! Yetişmişlere kimse el uzatmadı. Onları ülkem nedense yok saydı... Çapulcu saydı… Zararlı saydı… Ülkemin yetişmiş elemanı tecrübeli, aydınlık, dünya görmüşü, yaratıcı kadroları, mezhep sınırına hapsoldu..
Ötekileştirilenler kafalarına sopa gibi inen torba kanunlarla adaleti yok eden tutumlarla umutsuzlaştırıldılar. Dalgayı dubarayı farkına varanlar, ayakta uyumayanlar, katakulli ve kumpas kıskacından kurtulamadılar. Masum oldukları gün gibi aşikardı ama öteki olarak zindandan kurtulamadılar. Ülkemin geleceği karartılırken yeşillenenler kimdi? 17 Aralık tarihi şimdilerde tarih mi oldu! Ne oldu? Bir türlü kaldığımız yerden devam edemedik. Yolsuzluğu ortaya çıkarmak için hamle yapanın ayakları yerden kesilmedi mi? Tayinler, haksız yerinden etmeler o kadar uzun zaman sürdü ki dayanamayıp gerçeği haykıran hakimler de çıktı. HSYK'da 2014 yaz kararnamesi beklenirken.beklenmeyen bir istifa geldi. HSYK 1. Dairesi Üyesi Teoman Gökçe, 17 Aralık sonrası hakim ve savcı atamalarını eleştirdi. "Yaz değil, kıyım kararnamesi" diyerek istifa etti.
AKP havuz severleri villa severleri tercih etmedi mi? Aydınlığın özgürlüğün bayrağı ne zamandır gönderde dersiniz? AKP iktidarı ile yetişmemişe, yaram yamalak bilgi ile her şeyi o bilir havası baskın çıktı. Liyakat aranmadı sadece bir AKP linin kartı kafi geldi. Boş biri diyecek sadece onu yapacak ekipler başladı… Horlandı… Ötelendi.. İtelendi… Sahne kime kaldı? 12 yıldır AKP den dinlediklerimiz aman ne kadar ileri gittik, büyüdük, geliştik her yanlışı çok iyi bir şeymiş gibi gösterme olmadı mı?… Yatsı gelip geçti ama yalanın ucu hala görünmedi… Çözüm süreci ile ÇÖZÜLME SÜRECİ nerde ise eş zamanlı olarak sahneye çıktı… Habur da olan oldu ama biz mi anlayamadık. Silahların bırakılması dendi ama sadece silahlar o sırada sustu... PKK silah bırakmaz ikazları dinlenmedi... O gün anlamadık. Bilemedik ne olduğunu… Ne verildi? Bu gün de bilemiyoruz ne döndüğünü! Bizim adımıza neler verildi? Saklı kalan hangi hakikattı?. Her şeye katlanacaksın ama hiç bir şey bilmeyeceksin!. Bu rejimin adı bizim demokrasi oldu! Şimdi hala ne oldup bitiğini bilebiliyor muyuz?..
PKK’ lıları hatırlayın… Üzerlerindeki yerel elbiselerle gelenler zafer kazanmış havası estirmediler mi? Ayaklarına kadar kitabına uydurulmuş görülmedik çadır tiyatrosu havailiğinde hakimler savcılar gitmedi mi? Adamların söylemedikleri kurtarıcı cümleleri (pişmanım lafı) pişmanlık yasasından yararlanmak için savcılarca yazılıp kitaba uydurmadı mı? Bayrağın temsil ettiği semboller o günden ayaklar altına alınmamış mıydı?. Süleymaniye’de askerin başına çuval geçirildiğinde hala sabır halinde değil miydik! Siyasetçinin sabrı bugün de taşacak gibi mi? Neden birden bire canciğer dost Suriye ile kanlı bıçaklı olduk? Rejime karşı silaha sarılanları sınırdan ülkeye soktuk… Suriye sınırını yol geçen hanına çevirdik. Isid dün de terör örgütü idi. Esad’a karşı olduğu için bilmezden geldik… Silahını erzakını verip, yaralılarını tedavi ettik… Karınlarını doyurup sırtlarını sıvazladık. Bugüne gelirken olabileceklerin işaretleri dün de yok muydu? (2009) Başımızı hangi belaya soktuğumuzu halk olarak bilemiyoruz! Elimizi uzatıp kolumuzu kaptırdığımız çok sonra ortaya çıkıyor!
......
“Saklanan GERÇEK sadece BİR KESİMİN midesini bulandırıyor. Biri iğfal etmiyor mu? Suriye cephesi… Kim kimi koruyor? Kim kimi vuruyor? Mide bulandıran, bizden saklanan pek çok gerçek gibi… Suriye sınırında Radikal İslamcılarla PYD’nin başını çektiği Kürt güçleri sıcak çatışmalara ara vermiyor!. Bize düşen sadece top mermisi, ölüm, yaralı ve göz yaşı
Ankara,kuzeyde bağımsız hareket edecek bir Kürt oluşumuna karşıyım diyor. Nerede ne olduğunu, yarın ne olacağını asla kestiremediğim bir ‘çözüm sürecine’ hamile kalmadık mı? İçte manzara şu… CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, ikaz ediyor:"Şu anda PKK Güneydoğu'daki ilçelerimize kaymakam atıyor. Bu kaymakamlar oradaki devletin resmi kaymakamlarına gidip onları tehdit ediyorlar.Bu yanlış tutumla Kürt Sorunu çıkmaza giriyor. Güneydoğu illerimizde PKK bir güvenlik örgütü kurdu. Yola inmiş araç çeviriyor, kimlik soruyor… Mezarlık açtı. Vatandaştan resmi vergi topluyorlar. Devletten çıt yok. Korkarım barış adı altında Türkiye adım adım bölünmeye gidiyor.” Tarih 28.03.2014  (Kelaynak)
 …………………………….

Mart ayında olayları böyle idi.Şimdi dizginler alden çıkmadı mı?  Bayrak neden indirilir? AKP  kendinden öylesine emin ki!…Her şeyi en iyi,onlar biliyor….En iyi şeyleri ülkem için onlar yapıyor… Ve hiç kimseyi dinlemiyorlar MHP'li Sinan Oğan TBMM de yaptığı konuşmada, IŞİD'in bizzat Türkiye tarafından desteklendiğini öne sürerek, "Besleyip büyüttüğünüz IŞİD terör örgütü Musul Başkonsolosluğumuzun etrafını sarmış" ifadesini kullandı. İkaz etti, alay edildi! AK Partili İhsan Şener ise, "delilin var mı delilin" ve "atma" diyerek tepki gösterdi. Aslında bu gün elçiliğimizi basanları kimin beslediğini millet bilmiyor mu? IŞİD de inanma… Dün “sunni ve şeriat devleti kurmak için eline silah aldı çarpışıyor” diye bu örgüt beslenmedi mi? TC kimliğini bir yere sığdırmakta sıkıntı çekenler daha geniş tabela arayanlar belli değil mi? Silah yüklü tırları yakalayanlara ne cezalar verildiği unutuldu mu? Kaçak mal yakaladı diye! Jandarma nerede ise düşman ilan edildi… Yeni MİT yasası bir mitçi adam öldürse bile hesap sorulamaz! diyor. Türkmenlerden söz eden bile yok! Dostlar tek tek düşman oluyor! Şimdi çok ilerisini gördüğüm için olsa gerek bir elimizle gözümüzü tutuyoruz… Hatırlasak iyi olacak… Terörle kim yatağa girdi? Kargayı kim besledi?

Hiç yorum yok: