19 Eylül 2007

İlaçlarda da "doğaya dönüş"hızla yayılıyor

İDDİALI İLAÇLAR: Firmanın iddialı bitkisel ilaçları PASSİFLORE ( stres ve gerginliği gideriyor), CONSETİN ( içinde sarı kantaron ve ginkgo biloba var. Dikkati artırıyor), ANAGEST ( romatizma ve ağrıların kontrolüne yarıyor), NATURGANT ( sağlıklı ve kalıcı kilo kontrolüne yarıyor) ve NATURGY ( zihinsel vi fiziksel doğal enerji veriyor).

Rahmetli babam bir gün kardeşlerimle bana bir "kara kaplı" bir defter gösterdi. Sayfalarını çevirince bir şey anlamamıştık. Zira defterde eski Türkçe yazılar vardı. Babam defterin içindekileri şöyle anlatmıştı bize; "bu defter dedenizden kalma. Dedeniz bitkilerden ilaç yapmağa meraklı idi. Bu defterde yüzlerce tarif var".
Ne yazık ki o tariflerin ne olduğunu bilemiyoruz şimdi.
Bu anımı neden hatırladım?
Son yıllarda organik yiyecekler ve organik ilaçlar konusunda müthiş bir gelişme var. En çok kızdığım da marketlerdeki “organik ürünler” kısmı. Demek ki bu bölümün dışında satılan her şey organik değil. Bu iş nasıl bir iştir anlayan varsa anlatsın bana. Hem de iki misli fiyattan satılıyor organik ürünler.
Birileri yıllarca çoluk çocuğu zehirlemiş demek ki gözlerini kırpmadan.
Yiyeceklerden sonra da şimdi alternatif bitkisel ilaçlarda bir artış var.
Bitkisel ilaçların kullanımının M.Ö 3000 yıllarına kadar uzandığını biliyoruz. Tıp okullarında İbn-Sina’nın şifalı bitkilerle tedaviyi anlatan kitabı okutulmuştu. 1900’larda modern tıp devreye girince bitkisel ilaçların kullanımı azaldı.
Bitkisel ilaçların adı "kocakarı ilaçları" oldu. Bugün gelinen noktada kimyasal ilaçların yan etkileri ortaya çıktı. Modern tıp ilaçları hâlâ birçok rahatsızlıkta tam bir başarı sağlayamadı. Ve bitkisel ilaçlara dönüş başladı.
Geçen gün bizim binanın altındaki Defne Eczanesi'nde yeni çıkan bitkisel ilaçlar gördüm. İlaçları üreten de yabancım değil. Çok sevdiğim ve güvendiğim bir dostum.
Bitkisel ilaçlarını “NATURE TİME” adı altında piyasaya çıkarmış.
Örneğin passiflora’nın bir bitki olduğunu ve bunun da kapsülünün yeni üretildiğini orada öğrendim.
Bitkisel ilaçların faydalı olduğuna inanıyorum, karalahananın vuruklara ve ağrılara iyi geldiğini üzerimde denediğim için.
Umarım bir çok hastalığa iyi gelen bitkiler, modern teknolojinin elinde faydalı, yan etkisi olmayan ilaçlar olarak şifa dağıtır. Böylece bu bitkiler aktar tezgahlarından kurtulur, kapsül olarak önümüze konur.

Hiç yorum yok: