16 Ekim 2007

Punto'nun bir yıllık seyir defteri!...

Gazetelerin doğum günleri yaklaştığında uzun uzun uğraşır, o yıl yenilik olarak neler yaptığımızı derleyip toparlardık. Siz de görmüşsünüzdür. Gazetelerin doğum günleri onların “gurur” günüdür. Kendilerini anlatırlar okuyucuya hep. Bakın biz bunu, bunu, şunu, şunu yaptık diye.Şimdi benim günlüğümün de birinci yaş günü. Peki ben ne yapabilirim doğum günümde diye epeyi düşündüm. Bir haber salsam günlük dostlarıma pastalar yağardı Punto’ya ama…Sonra geride kalan bir yıl, film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti;

192 yazı var günlükte. Çoğunu ben yazdım tabii. Arada bir misafirlerim oldu. Günlüğe renk kattılar. Katacaklar da.
Sevgili dostlarımın yorumları da yazılarımın “kaymak tabakası”.
Bu boş gibi görünen sisler arasındaki sanal yola girdiğimde yalnız ve tedirgindim. Beni bu yolun dumanlı ortamına iten Dilek dışında kimseyi tanımıyordum. Selam verecek, selamımı alacak ortalıkta kimseler görünmüyordu. Dilek’in bana güç vermek için Cambridge sincapları gibi zıplayıp zıplayıp hep karşıma çıktığını gördüm. “Haydi Akın Amca!” diyordu. “Ha gayret!” Ama ben yine de yalnız ve tedirgindim. Uzun boylu, gözleri hep gülen biri daha çıktı karşıma. Sevgili Pınar. Beni tanımıyordu ama o da “Haydi Punto, haydi Punto!” diyerek yalnızlığımı gidermeğe çalışıyordu.
Tedirginliğim azalmıştı. Dümdüz önüme bakarken bu kez sağa sola bakmağa başladım. Bomboş gibi gördüğüm yolun aslında o kadar da boş olmadığını fark ettim. Beni gören bir başka dost etrafındakilere seslendi. “Bakın bizim yola, eski bir gazeteci ağabeyimiz girmiş. Onun anıları okuyun. Bu anılarda mutlaka ders çıkarılacak çok şey vardır”.
Sevgili Tijen’in bu seslenişiyle bir çok kişi beni okumağa başladı. O zaman fark ettim ki beni izleyenlerin çoğu bir şeylerle meşguller.
Daha yakından bakınca çeşit çeşit tatlılar, pastalar ve yemekler hazırladıklarını gördüm. Çok nadir de olsa ben de katıldım bu yemek tariflerine. “Yola devam Punto” dedim. Etrafımda dost yüzler çoğaldıkça benim de tedirginliğim azaldı, tedirginliğimin yerini “Boş boş yürüyeceğine faydalı bir şeyler yap artık” fikri aldı.
Devamlı beni izleyen bizim Dilek’le oturduk. Bir şeye karar verdik. Dostlarımızla aynı dili konuşuyorduk ama birbirimizi zor anlıyorduk. Dilimizi doğru kullanmalıydık. Bize katılanlar güç ve el verdiler bu fikre.
Zamanla gördüm ki biz konuşurken tanımadığımız bir çok çocuk, bu konuşmalardan yararlanıyor. Bu yararlanma tespiti daha da güçlendirdi bizi ve bu konuda önemli adımlar attık.Bir yıl süren yolculuktan sonra çok geniş bir alanda buldum kendimi.
O alanda kimler yoktu ki:

Berceste, Mutfakta Zen , Pınar’ın Kulübesi, TD, Misscilek, Asortikkrep, Tulosh, Mutfak Camı, Sanemcetamin, Nicomedian, Morkoyun, Cenebaz, B5, Yeşilerik, Peçete’den notlar, Mahzun Prenses, Enne, Acemi Aşçı, Kitirmak, Bocuruk, Mavilimon, Nane ve limon, Mine’nin gözünden, Yıldızlı Blog, Ayşin’in gevezelikleri, Beril’in günlüğü, Ferhanca, Bebekli Mutfak, Yok ki, Yanya’dan Evenez’e, Hüthüt kuşu, Yalan yok ve Hedikli Ev.
Dostlarımdan Sevgili Dilek’i (Berceste) zaten tanıyordum. Sevgili Pınar’la (Pınar'ın Kulübesi ) tanıştık, kaynaştık. Sevgili Tijen'le (Mutfaktazen), Sevgili Ayşem’le (Peçete'den Notlar) ve Sevgili İpek ile de (Misscilek) tanıştım ve kaynaştım. Bizi kaynaştıran tutkalın "sevgi" olduğunu fark ettim.
Şimdi o geniş alanda dostlarımla birlikte bir çok şeyi paylaşıyorum. Bilgiyi, sorunları, heyecanları, mutlulukları ve en önemlisi sevgiyi.
Anılarımı da paylaşıyorum ama bu yola girdiğimde etrafımda kimsenin olmadığı bir zaman dilimine denk geldiği için okunamadığına hayıflanıyorum. Asıl okunması gerekenler onlardı diye dününüyorum.
Şimdi dostlarıma diyorum ki eğer bu anılarımı okumadınızsa lütfen zaman ayırın ve ilk yazılarımı okuyun. Göreceksiniz, bu anılarda çok şeyler bulacaksınız.
Buluştuğumuz “günlük meydanında” bana güç ve moral veren dostlarıma teşekkür ediyorum.
Sevgili Dilek’e beni bu işe zorladığı için, Sevgili Tijen’e Punto’yu görüp sizlere duyurduğu için, Pınar’a da hem desteği hem de bize bir torun daha verdiği için ayrıca teşekkür ediyorum.
Hepinize sevgilerimi yolluyorum.

76 yorum:

mavimantar dedi ki...

Sevgili Akın Abi.Biliyorum hemen abi diye hitap etmek saygı kurallarının çok dışındadır ama yazılarınızı okumaya başlayınca insan başka türlü hitap edemiyor işte.Böylesine sıcak ,böylesine akıcı,böylesine sarıp sarmalayan yazıları yazan birine başka ne diyebilirdim ki?Akın Bey dersem yavan kaçacaktı,Akın Amca diyemiyecek yaştayım.Varın siz benim kusuruma bakmayın.Ben size Akın Abi demek için izninizi almış olayım.
Yıldönümünüzü tüm içtenliğimle kutluyorum.Ayrıca " Yola devam Punto " demenize neden olan böylelikle sizi tanımamı sağlayan arkadaşlarada binlerce kez teşekkür ediyorum.
İyiki varsınız , iyiki siz ve sizin gibi değerler dimdik ayakta.
Yoksa hepten yetim kalırdık be Akın abi...

mavimantar dedi ki...

Yazılarınızı okumaya öyle dalmışım ki neredeyse sabah olmuş.Kiminde buruk bir gülümseme yerleşti yüzüme , kiminde de kahkahalar attım dakikalarca.Bu anılar ,bu deneyimler, dolu dolu yaşanmışlığın sonucu.Şimdiki sahte yaşamları düşününce,yazdıklarınızdan çıkarılacak çok ama çok dersler olduğunu görmemek mümkün mü?


Akın abi , yeni fark ettim.Beni de izlediklerinize eklemişsiniz.Bunu hak edebildiysem, ne mutlu bana.

Punto dedi ki...

Sevgili Mavimantar; Önce teşekkür ederim. Akın Abi ve Akın Amca'yı her zaman tercih ettim.
Anılarımı okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Ben de sizin yazılarınızı okuyorum ve dostlarımın da okumasını istiyorum.
sevgiler

Tijen dedi ki...

Akın Abi,
Siz öyle sevgi dolu ve paylaşımcı bir insansınız ki, bizler olmasak da (Dilek'i ayrı tutuyorum, sonuçta o zorlamasa belki de girmeyecektiniz bu işlere) size sevgiyle sarılan, tutunan okurlarınız olacaktı. Diğer dostlarımızı bilmiyorum ama bana uzattığınız abi elini asla unutmam, unutamam. İyi ki varsınız ve hep yanımızda, çevremizde olun lütfen.

Punto dedi ki...

Sevgili Tijen; teşekkür ediyorum güzel sözlerin için.Söylediğim tek şey şu; dostlukları pekiştiren en önemli yapıştırıcı "sevgi"dir.

sofi dedi ki...

Sevgili Punto, sitemi açtığımda bende aynı hisleri yaşamıştım, demek ki yalnız değilmişim.Sizi tanıdığım için mutlu oldum ve size upuzun sağlıklı, gönlünüzce bir yaşam diliyorum.Sevgilerle...

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Izin verirseniz, ben de bundan böyle Akin Abi demek istiyorum. Saygilarimla...

Punto dedi ki...

Sevgili Sofi; teşekkür ederim. Ben de sizi tanıdığım için mutlu oldum.

Punto dedi ki...

Sevgili Alp ve Ege'nin annesi; mutluluk duyarım "abi" olmaktan.

Adsız dedi ki...

Keyifli yazilarinizin surmesini diliyorum.

Nice mutlu yillara...

Melek Yagci

Punto dedi ki...

Sevgili Melek; teşekkür ederim. Sağ olduğumuz sürece yazılara devam diyorum.

Tulosh dedi ki...

Punto Amca burayada yazayım, nolur kusura bakma geçmiş bayramını kutluyorum.
Ayrıca punto-punto.blogspot.com'un 1. yılını da kutluyorum. Senden öğrnecek daha çok şeylerimiz olduguna inanıyorum. İyiki başlamışsınız bu bloga, iyiki varsınız. Nice güzel paylaşımlar diliyorum.

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Punto Amca,
Sizin yeriniz apayrı bu dünyada:) İyi ki açmışsınız bu sayfayı da sizi tanımışız. Nice güzel paylaşımlara:) Sizden öğrenecek çok şeyim var!
Sevgilerimle...

Punto dedi ki...

Sevgili Tulosh; teşekkür ederim. Umarım uzun yıllar bir çok şeyi paylaşırız.

Punto dedi ki...

Sevgili Bocuruk; teşekkür ederim. Yazılarımdan ders çıkaranlar varsa ne mutlu bana.

Adsız dedi ki...

Sevgili Akın abi,nice yaşlar osun....Sevgiler....

meleginmarifetleri dedi ki...

size nice yıllar dilerim hoşçakalın ben melek

Punto dedi ki...

Sevgili Suzi ve Sevgili Melek; teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Size, nice uzun, sağlıklı,mutlu
yıllar dilerim.Sevgiyle kalın,Ali

Adsız dedi ki...

Sanırım uzun zamandır sizi beğeniyle takip eden sessiz izleyicilerinizden biriyim. Sitenizin yaşı kutlu olsun. Ayrı bir heyecan oluyor bu ilk yıldönümü. Sevgiyle kalın.

www.mavielmas.com

Punto dedi ki...

Sevgili Ali; teşekkür ederim.

Punto dedi ki...

Sevgili Mavi Elmas; günlüğümü izlediğin ve güzel temennilerin için teşekkür ederim.

Mine dedi ki...

Akın Ağabey,
Rastlantı eseri günlüğünüzle tanıştım ve çok sevdim. Umarım birgün bizde tanışırız. Ankara'ya yolunuz düşerse beklerim.
Günlüğünüzün birinci yılını kutluyorum.
Saygılarımla

Mine

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Akın Amca,
Dilek ilk blogundan bahsettiğinde önce yazılarını okuyordum. Sonra gide gele okumakla kalmayıp, sesimi yükseltip yorum da yazmaya başladım. Yüzyüze tanıdıktan sonra daha çok sevdim sizi, Oya Teyzeyi. Yazılarından çok daha samimi çok daha sevgi dolu biriyle karşılaştım ve örnek bir çifttiniz. Dileğim ilerde Armağan ile sizin geldiğiniz noktada olmak, iyi yetişmiş evlatlardan sonra yetiştirilecek torunlara sahip olmak.
Can ağlıyor, daha söyleyecek çok şeyim var, son olarak sağolasın Dilek diyorum. İyi ki vesile oldun Akın Amcayı tanımamıza..

Punto dedi ki...

Sevgili Mine; teşekkür ederim. Yolum Ankara'ya düşerse mutlaka bir çayınızı içerim. Söz.

Punto dedi ki...

Sevgili Pınar; Teşekkür ederim sevgi dolu sözlerin için.
Günlük nedeniyle yüzlerini görmediğim-Dilek hariç- insanlarla yazılar kanalıyla iletişim kurunca şaşırdım. Çok samimi, içinden geldiği gibi yazan ve en önemlisi sevgi doluydular.
İnsanlar önceleri tedirgin yaklaşıyor tabii. Mutlaka bana da böyle yaklaşılmıştır. Tanıdıkça dostluğu pekiştiren bir "sevgi bağı" oluşuyor ve bu sevgi bağından son derece memnunum. 35 yıllık meslek hayatımda ancak 3-5 sevdiğim dostum oldu.Şimdi ise sevgi bahçesine düştüğümü görüyorum. Bu bana yeter de artar bile.

Adsız dedi ki...

Uzun mutlu yıllar dilerim.
Ahmet Aksu

ufukmutfakta dedi ki...

Punto iyi ki doğmuş, nice yaşlarını buradan hep beraber kutlarız inşallah, sevgi ve selamlar

Unknown dedi ki...

Önce mutlu ve sağlıklı olmanı dilerim sevgili Punto Amcam;

Sonra da notumu iletmek isterim...

Yemek blokları arasında her ay farklı konuları içeren etkinlikler düzenliyoruz...Kasım ayı ev sahibi benim, sizi de davet etmek istiyorum...

Saliha dedi ki...

BEN SİZİ YENİ YENİ KEŞFETMİŞTİM.Kİ İYİKİ DE KEŞFETMİŞİM...NİCE YILLARA SEVGILERIMLE..TAKİPCİNİZİM....

Punto dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Ahmet Aksu.

Punto dedi ki...

Sevgili Ufuk'ta Mutfak; güzel temennileriniz için teşekkür ederim.

Punto dedi ki...

Sevgili Mahzun Prenses; Önce teşekkür ederim dileklerin için. Etkinliğinize elimden geldiğince katılmak isterim. Hatırın bambaşka.

Punto dedi ki...

Sevgili Binbir Çeşni; yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Ben de dostlarımın yazılarını okuyorum. Yemek tarifleri hariç tabii.

Adsız dedi ki...

yazılarını ilgi ile takip ediyotum
tüm içtenlikle yazmış olduğunuz bu yazılarnızla niceyıllar diliyorum

Adsız dedi ki...

Iyi ki dogdu Punto!!!!!!!!!

www.elifsavas.com/blog

Punto dedi ki...

Sevgili Elif; iyi ki punto doğmuş ve sizleri tanımış...

Punto dedi ki...

Sevgili Erkan Sümer; teşekkür ediyorum.

ipek dedi ki...

Sevgili Punto Abi,
Gurur gününüzü yürekten paylaşıyorum. Şunu çok iyi biliyorum ki; ücret alımayan bir işi bir yıl boyunca aynı titizlikle, aynı heyecanla hiç aksatmadan tekarlayabilmek iki şey gerektirir:
Yapılan şeye duyulan sevgi ve,
bu sevgiyi paylaşabilmek.
Kimimiz yıllardır, kimimiz bir süredir buradaysak, birbirimizi neredeyse yıllanmış dostlarımız kadar yakın tanıyorsak, işte bu yüzdendir; paylaşıyor ve bunu çok seviyoruz.
Kendi adıma, bizlerle paylaştıklarınızdan çok mutluyum. Hoşgörülü tarzınızı, kimseyi eleştirmeden, incitmeden doğruları gösteriş şeklinizi, bilgiyi "ben bilirim" havasına hiç girmeden aktarabilmenizi öylesine seviyorum ki.
Hepimizin sizden öğreneceği çok şey var.
Gurur gününüzle ne kadar gurur duysanız az.

Sevgilerimle,
ipek

Adsız dedi ki...

O kadar güzel yazmışsınız ki yine, size sevgilerimi gönderiyorum. Teşekkürler. DİLEK

İpek Kuscu dedi ki...

Sevgili Punto,
Her zaman yazılarınızda öğrendiim ya da ders aldığım birşeyler oldu bugüne değin.Sizi ve yaramaz Can'ı tanımaktan onur duydum.
İyi ki,varsınız hayatımızda.
Sevgiler,saygılar.

Punto dedi ki...

Sevgili İpek; Teşekkür ederim güzel ve doğru tespitlerin için. Gerçekten bir çok şeyi paylaşıyoruz ve paylaşmayı seviyoruz. Bizleri birbirimize bağlayan formül bu.

Punto dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Dilek.

Punto dedi ki...

Sevgili Çilek; ben de sizi tanımaktan mutluyum. Teşekkür ederim.

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Bu sıralar pek internetin başında değilim, neredeyse geç kalıyormuşum doğum günü kutlamalarına. İyi ki varsınız, iyi ki yazıyorsunuz ve benim için yeni bir arkadaşlık türü olan blog arkadaşlarım arasında olduğunuz için teşekkürler..
Mavilimon

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Yazınızı zevkle okudum, ne kadar güzel anlatmışsınız. Blogunuzun birinci yaş gününü kutluyor, nice yaşlar ve paylaşımlar diliyorum.

Punto dedi ki...

Sevgili Ayşegül; teşekkür ederim. Paylaşmayı sevenlerin kulübü diyorum ben bu günlük arkadaşlığına.

Punto dedi ki...

Teşekkür ederim sevgili Burçin; Ben de sizlere nice yaşlar ve paylaşımlar diliyorum.

munevver dedi ki...

İnternet günlüğü yazmadan önce, böyle bir sevgi olabileceği aklımızdan geçmezdi. Değil mi Punto ağabey?

Sağlık ve mutlulukla, hep birlikte nice yıllara.

Sevgiyle, Nane Limon

Punto dedi ki...

Sevgili Münevver; Gerçekten hiç ummadığım bir sevgi yumağının içinde buldum kendimi. Ben de hep birlikte nice yıllara diyorum.

Esra dedi ki...

Tebrik ederim... Daha nice seneler yazmaniz ve bizim de okumamiz dilegi ile. :-)

Sanem dedi ki...

Ne desem az... İyi ki burdasınız.
Nice yıllara Punto amca, nice güzel paylaşımlarla.

Punto dedi ki...

Sevgili Archisugar; Teşekkür ederim. Ben de sizin yazılarınızı okuyorum.

Punto dedi ki...

Sevgili Sanem; Zaman su gibi akıp gidiyor. Ben de nice güzel paylaşımlara diyorum.

MorKoyun dedi ki...

Ilk listede ve sizi okumaya erken baslayanlardan olmak guzel:) Nice yillara...

Punto dedi ki...

Sevgili Morkoyun; yıllarca görevim gereği binlerce haber ve köşe yazısı okudum. Emekli olunca gazeteleri okuyamaz olmuştum. Bıkkınlık gelmişti bana. Roman bile okuyamıyordum.
Bu günlükler hayatıma girince bir şeyi fark ettim. Tüm günlükleri seve seve okuyorum. Bunun sırrı neydi diye çok düşündüm ve sonunda karar verdim. Tüm günlük yazılarında içtenlik, paylaşım ve en önemlisi sevgi vardı. İnanmayacaksınız ama tüm yorumları da okuyorum.
Sizi de zevkle okuyorum biraz karmaşık bir yazı tarzınız olsa bile.

Adsız dedi ki...

NICE YILLARA...

SEVGILER
FIDAN

Punto dedi ki...

Sevgili Fidan; teşekkür ederim.

Ferhanca dedi ki...

Sevgili Akın Abi,Bizleri bu güzel yazılarala buluşturduğunuz için çok teşekkür ederiz .
Yazılarınızın devamını bekliyoruz .Ellerinize ,gönlünüze sağlık böyle yazılar yazdığınız için..
Sevgiler ,saygılar..

Punto dedi ki...

Sevgili Ferhanca; teşekkür ederim. Elimden geldiği kadar bir şeyler yazıyorum işte.

Berceste dedi ki...

Cambridge sincabı bu kadar geç yazınızı okuduğu ve yorum yazabildiği için özür diliyor :(

Siz durmaması gereken bir hazine idiniz ve deneyimlerinizi, bilgilerinizi bizlerle paylaşmalıydınız. Gazetenizi bu sefer ferdi olarak, başınızdaki patronun ne siyasi ve de maddi baskısı olmadan çıkartmalıydınız. Azimle durmadan nasıl yapabilirim diye tek tek siz keşefettiniz Blogger'i ve başardınız. Aramıza katıldığınız, güzel yazıları torununuzdan, ailenizden vakit çalarak bizlere yetiştirdiğiniz için esas bizler minnettarız. İyi ki varsınız. İyi ki bizlerlesiniz... Çok teşekkür ediyoruz.

Punto dedi ki...

Sevgili Dilek; biliyorum zamanın çok sınırlı. Yine de zaman ayırıp yorum yazdığın için teşekkür ederim.
Geçen bir yıla baktığımda iyi ki bu günlüğü açmışız diyorum. Baksana ne kadar çok dostum var artık etrafımda.

B5 dedi ki...

Hangi ortamda olursam olayim, yanimda bir büyügün olmasi ve onu gözlemlemek bana hep keyif vermistir :)
Gerek sizin gerek sevgili babanizin o zevkle okudugum anilari gittigim her yere benimle gelecek :)
Iyi ki varsiniz ve buradasiniz.
Sevgilerimle!

pecete dedi ki...

Asıl biz sizi tanımaktan mutluyuz. İyi ki varsınız ve iyi ki yazmaktan vazgeçmediniz... Sevgilerimizle...

Adsız dedi ki...

Blogunuzun 1.yaşı kutlu olsun. Müthiş bir keyifle okuyorum, kaleminize sağlık...

Punto dedi ki...

Sevgili B5; yaşlıların tecrübesi, gençlerin bilgisiyle harmanlanmalı diye düşünüyorum ve teşekkür ediyorum.

Punto dedi ki...

Sevgili Beril'in annesine teşekkür ediyorum.

Punto dedi ki...

Sevgili Ayşem; teşekkür ederim. sizler oldukça ben de buralarda olacağım. Öyle görünüyor.

YesilErik dedi ki...

Iizn verirseniz ben size hala Punto Amca demek istiyorum :) Nice yillara, bizi yazilarinizdan mahrum birakmayin! Sevgiler.

Punto dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Yeşil Erik; çok sevinirim Punto Amca olmaktan. Hatta Akın Amca. Karar senin. Konu buldukça yazmaya devam tabii.

Adsız dedi ki...

Blogu zannediyorum Turkce kampanyasi sirasinda tanidim ve okumaya basladim. Bu sayfadan her geldigimde guzel bir seyler ogreniyorum. Bilmeyenlere duyurayim. Mrs. Punto'dan bir de okumasi bugune kadar gordugum en guzel kek tarifi var.Blogun yeni yasini kutlarim, iyi ki varsiniz :)

Punto dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Mine. yazılarımı okuyan dostlarımın bilgilerine bir şeyler katabiliyorsam ne mutlu bana.

Adsız dedi ki...

Nice haber ve yazı dolu yıllara Punto Abi...İyi ki varsın ve iyi ki bu blogu yaptın

Punto dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Suzan. Darısı senin başına.

Asortik Krep dedi ki...

Birinci yaşınızı kutluyorum.Bu aralar internete giremedim , blogları okumayı kaçırmışım bu yazınızı ama geçip gitsin istemedim bu özel gün.
Siz bilmiyorsunuz ama iş disiplininizle ve yazdığınız yazılarla idollerimden birisiniz.Biz sizi çok seviyoruz :)
Unutmayacağım,unutamayacağım bir sürü yazınız var :))

Punto dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Asortik Krep; benim de en büyük mutluluğum, bilgimi, tecrübemi bunlardan faydalanabilecek insanlarla paylaşmak. O kişileri tanımam hiç önemli değil. Bu bilgiler ve tecrübeler birilerinin işine yarıyorsa ne mutlu bana.
Bir de tabii sevgiyi paylaşmak. Bana gösterilen ilginin içinde "sevgi" varsa o da çok ayrı bir mutluluk.