31 Ekim 2007

Bizim ikizlerin gördüğü “ikiz rüyalar”

Hep merak edilir ikizlerin hayatları. Aynı anda ağlarlar mı? Aynı şeyi hissederler mi?
Biz aile olarak asıl Mete’nin amcasını babasından nasıl ayırt edeceğini merak ediyorduk.
İnanmayacaksınız ama bebekliğinden beri babası ile amcasını ayırt ediyor. Ama bir şey var; amcasına da "yakınlık" duyuyor.
Aslında bir iki olay dışında ikizlerimizle ilgili çok fazla hikayemiz yok. Geçenlerde hikayelerden birini bir vesileyle hatırladık. Söz vermiştim, ikizlerle ilgili hikayeleri sizlerle paylaşacağım diye. İşte o hikaye:

Günlerden birinde ikizlerden biri bir rüya görüyor. Sabah kalktığında heyecanla annesine anlatıyor:
“Anne bir rüya gördüm. Bir odada silahla çatışan insanlar vardı. Koltukları siper etmişler, birbirlerine ateş ediyorlardı”.
Bu arada diğer ikiz de uyanıyor. O da yatak odasından salona geliyor. “Ne oldu” diyor kardeşine. “Bir rüya gördüm, onu anlattım anneme”.
Sahi diyor diğer ikiz. “Ben de bir rüya gördüm. Bir odada silahlı çatışma olmuş, yerler silahlardan dökülen kovanlarla doluydu”.
İşte bizim ikizlerden bir “ikiz rüyası”. Biri odada çatışma görüyor rüyasında, diğeri de ikizinin gördüğü rüyadaki çatışmanın devamını.

6 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Akın Amca,
Mete'nin bunu ayırt etmesi çok ilginç. Çünkü tek yumurta ikizlerinde herşey aynı oluyor. Gördüğüm kadarı ile de öyle. Ama bir şekilde anlıyorlar bunlar. Sanırım babasının Mete için yaydığı sevgi enerjisi, amcasına göre daha fazladır ve bu enerji farkından Mete ayırt ediyordur.
sevgiler

Punto dedi ki...

Bizi de şaşırtan bir şey Sevgili Pınar. Doğduğundan beri babası ile amcasını ayırt ediyor. Bilemiyorum enerjiden mi?

Tulosh dedi ki...

Çok ilginç gerçekten, çok şaşırdım. Minicik bir bebekken bile ayırt edebilmesi ne kadar yüce bir his.

Punto dedi ki...

Sevgili Tulosh; biz de çok şaşırıyoruz bu ayırımı yapabilmesine. Ama yüzlerce koyun sürüsü içinde annesini şaşırmadan bulan kuzuları görünce...Tabiat çok bilinmeyenli denklem gibi.

Sanem dedi ki...

Gözleri kapalı bir begeği bıraksalar, koklaya koklaya annesini bulur derler. Rüya çok enteresan, daha neler vardır kim bilir.

Punto dedi ki...

Sevgili Sanem; bebekler anneyi buluyor, zira meme emiyorlar. Anne kokusunu tanıyorlar. İkiz kardeşlerden babasını ayırt etmesinin kokuyla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Amcasını uzaktan gördüğünde "baba" sanmıyor.
İkiz hikayelerimiz çok değil. Sizlerle paylaşılabilecek bir hikaye daha var. Diğerleri çok özeller.