3 Eylül 2013

BARIŞ GÜNÜ DÖVÜŞÜ!..

Savaşa karşı çıkmak, barışı istemek ve savaş olmasın demek copluk ve de gazlık bir suç oluyor. Barış günü elele tutuşunca polisin gene gözü dönüyor.
Ver gazı, bastır suyu, dağıt şu ÇAPULCULARI! Olmayacak... Vazgeçmeyecekler! Çok geç kaldınız... Vergileri ile maaşlarınızı ödeyenler boyun eğmiyor... Gezi umudu, siz karanlığı sarmalarken çoktan onların ellerini, ruhlarını aydınlattı. Şimdilerde geleceğin renklerini umutlarını merdivenlere döküyorlar... Çıkmak için... Yarattığınız gerilikten, bunalttığınız baskıdan kurtulmak için! Yukarı yürümek için... Çocuklara renklerle bezenmiş daha güzel bir gelecek hazırlamak için! Boyuyorlar... Kırmızıya sarıya... Uçsuz bucaksız MAVİ’ ye!
1 EYLÜL BARIŞ GÜNÜ elele tutuşup sevgi çemberi oluşturanlar, hele hele bu eylemi Taksim gibi bir alana çıkma kabadayılığını gösterip yapanlar affedersiniz ama sizin için gene affedilemez oldular! Bitmeyen ön yargınız sürüyor!

Sandıktan çıkıp her şey ben ne dersem öyle olacak diyen, sarıp sarmalamak yerine bölüp parçalamayı seçenler, biyat edenleri ihya ederken feryat edenleri düşman saydılar... Dar gelirliyi iyice dara sokup bağımlı kılmadılar mı? Masal üstüne masal anlatıp borç üstüne borç yaptılar. Kaşıkla verip kepçe ile alırken yandaş ürettiler!.. Bir kere sandıktan, bin kere baştan çıktılar. Adaleti, hukukun üstünlüğünü Silivri’de Ergenekon davası ile katlettiler... İktidarın yolu belli değil mi? Ne yapıp edip önce bir sandıktan çıkacaksın!.. Gerisi kolay... İcraat sürecek. İhya olanların safları sıklaşacak! İçinde geliştiğin, yetiştiğin sistem şifacıdır... Duacıdır... Sen de katıl... Yolunu bul!. Hemen her fırsatta İLERİ DEMOKRASİ demeyi ihmal etme... Liderin büyüklüğünü inkar etme. Her fırsatta sayın liderimizin dediği gibi de. Partinden aldığın güç damarlarını dolduran kan gibidir. Bu yolda tutukluk yapar hak, hukuk, insaf, adalet, gibi zararlı itirazlara saparsan ihanet etmiş olursun. Zinhar günaha girme. Sandıktan çıktın ya! Ona bak... Bekleme yürü!.. “Sandık her zaman her şeydiryalanı sürsün yeter! Oysa  sandık içinde hepimizi barındırmıyorsa hiç bir şeydir... Öteki yapılanların şikayet özgürlüğü dahi coplanır... Gazlanır.. Ezilenler... Açlıktan, yaşam korkusundan, dilsizleşenler, dirençleri sıfırlanıp teslim olmuyor mu? Son çare, iktidar listelerine yazılıp yardım paketi sıralarında boy gösteriyorlar... Ezilenleri sahiplenebiliyor muyuz?  
SADECE ONLARIN SESİ VAR... EYLEMİ VAR!
Onlar hemen her fırsatta “Her yer Gezi her yer TAKSİM” demekte inat ediyorlar... Futbol maçlarının heyecanı içinde şanlı medya seslerini kıssa da haykırıyorlar... Direniyorlar!

Ülkemin gerçek özgürlüğü ciğerlerine dolduracağı rüzgarı bekliyorum. Gök yüzünde bulutlar beliriyor. Merdivenlerinde gökkuşağı renkleri! UMUT merdiveninden çıkıyorum... Belediye aklının körlüğü ile sınırlanmış satılmış GRİ renk ayıp gibi leke leke kalıyor. Hayallerimdeki son merdivenleri de boyuyorlar. Şairin sözleri kulaklarımda. Bana göre de “Ağır ağır çıkacağız bu merdivenlerden”.

Demokrasi sadece sandık demek değildir. İçinde seçimin de olduğu bir değerler bütünüdür. Her zaman hesap verebilir durumunu koruyan çoğulculuktur. Düşünce özgürlüğü, din özgürlüğü, örf ve adet özgürlüğü ve bireysel özgürlüklere saygı duyar ve korur. Demokraside çatışmalar düzene sokulur ifade özgürlüğü içinde çözümlenir. Özellikle sınıf çatışmalarının hukuk kuralları aracılığı ile çözüme kavuşturulması temel ilkedir. Demokrasi yandaş olmayan, mezheplere dayanmayan bir yönetimdir. Ve iktidar partisinin muhalafete ve azınlıklara saygı duyduğu, onların haklarını güvence altına aldığı bir rejimdir. Evet... Sadece sandık ve dediğim dedik değildir...

Barış günü dövüş oldu ama!... Direnen genç. Sen rotandan sapmadın. Ülkemin tüm kentlerindeki boyalı merdivenler çoğalıyor. Coplara, gazlara, çatışmalara rağmen. Şimdi önünde iki yanı kavak ağaçları ile donatılmış bir yol var... Özgürlük için, hak için, adalet için derin bir nefes al... Daha iyi yarınların, daha güvenli ve mutlu bir hayatın sahibi olabilirsin! Geriye dönüp takılma! Bırak kalsın... Griler... Siyahlar... Boya lekeleri... Döner hatırlarsın... BARIŞ GÜNÜ DÖVÜŞ’ünü!

Hiç yorum yok: