28 Nisan 2014

CEHENNEME ÇOK YAKIN! Ulusal Egemenlik! Ve….

Bayram günü henüz 13-14 yaşındaki kız çocuklarını da kahraman polisimiz hırpaladı darp etti, gözaltına aldı! Geleceği düşünürsek polisin işi zora giriyor mu ? Çığlık çığlığa bağıran kız çocuklarını susturmak için ana okulu önlerinde nöbete girebilirler! Kadroları arttırıla…
Hemen her olayda gençleri Anayasal hak olarak, yürüdükleri, pankart açtıkları için su sıkarak, biber gazı mermilerini hedefleyerek yaralayıp ölümlere yol açacak kadar sert davranan polinin sırtı okşanmıyor mu? Dediğim dedik bir Başbakan ile yetkileri at dizgini gibi elinde toplayan ve böylece dört nala çok çok ileri bir demokrasiye koşan ülkemizde anamız ağlamıyor mu? Polis bunca tepkiye kalkanla, copla, toma ile biber gazı ile göğüs gererken kahramandı. Nihayet küçük kızları da darp ederek süper kahramanlığa ulaştı!
Ve o kızlarımız… Berkin Elvan için yürekleri kanayan, burkulan duyarlı kızlarımız… Tutuklandılar… Korkutuldular… Darp edildiler… İsyan ettiler… Ağlatıldılar... Ağlayan bu kız çocukları bizim kız çocuklarımızdı. Bizim bacılarımızdı… Yarının anaları idi… Daha da acısı… Olay polis kayıtlarında bitti, onların hayatlarında bitmeyecekti!. Bu daha başlangıçtı!
Nerede olay olsa bir kadın ölüyor gibi algılıyorum… Rakamların katı gerçeği polisin gaz mermisinden daha acımasız…
Kadınların boşanma başvurularında kocaların uyguladığı ŞİDDET % 85 i geçiyor… Sadece İstanbul için yılda iki bin boşanma başvurusu oluyor… Geçimsizliğin temel sebebi şiddet! Kadınlar eskisi gibi evlilikle gelen şiddete katlanmamayı öğrenmişe benziyor… Dayağı sineye çekip dizini kırıp oturanların sayısı azalıyor! Bu nasıl bir teselli ise.
Kadınların “beni kocamdan koruyun” başvurusu da meseleyi çözmeye yetmiyor. Yani şiddeti önlemiyor. Her nedense kadını korumak hakkında geliştirilmiş imkanlar kocayı çok geç fark ediyor gibi… Anaların erkek çocuklarını yetiştirirken ayrıcalıklı davranmaları kadına saygı duymayan erkek çocukların artmasına yol açmıyor mu?. Ve gün geliyor şiddete yönelen kişinin de tedavi altına alınması, psikolojik durumunun araştırılması şart oluyor.
Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'de kadınlara yönelik cinayet oranı 2002 ile 2009 yılları arasında yüzde 1400 artış gösterdi. Bu artış durmuş değil… Daha da şaşırtıcı olanı Adalet Bakanlığı kadınları ülkemin nerede ise çoğunluğu gibi yok saymış… Yaşananları, kadınlara yapılanları hiç görmemiş, öldürülenleri ise haberim yok saymadık diyebilmiştir. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ne soruldu ne cevap alındı? Vah kadınlarımız vahhh..
“Bakanlığınızın elindeki bulgulara göre 2008'den başlayarak son 6 yılda öldürülen kadın sayısı kaçtır? Bu yıllar itibariyle kadın cinayetleri kapsamında kaç kişi yargılanmıştır?” şeklindeki sorularına gönderilen yanıtta, “bilgimiz yok” denildi.
Bakan Bozdağ, yanıtında şu ifadelere yer verdi: “5237 sayılı Türk Ceza Kanununda kadına yönelik kasten öldürme eylemleri için özel düzenleme bulunmaması, adli istatistiklerin sanık ve suç esasına dayalı olarak derlenmesi, mağdur esasına dayalı derleme yapılmaması ve farklı suç tiplerinin aile içi şiddet kapsamı içinde değerlendirilmesinin mümkün olması nedeniyle, soru önergesine konu edilen hususlarda ve talep edilen ayrıntıda Bakanlığımızda istatistik bilgi bulunmamaktadır.”
Ülkemin hemen her yerinde her gün bir kadın cinayeti bulunur ama Adalet Bakanlığında bu bilgi bulunmaz! Yoklar mı? Seyahatteler mi? Yaşamıyorlar mı? Yoksa yaşayamıyorlar mı? Kadınlar kaçıncı sınıf vatandaş? Sadece size dert değiller öyle mi?
Uygulamadan utanılacağına reklamı da yapılıyor! Bir takımın seyircisiz maç oynama cezası alıyor. SEYİRCİ… BİREY... İNSAN… CEZA nasıl uygulanıyor? Stadlara kadınlar ve çocuklar doluyor… Seyircisiz… Seyirci kim?. Sadece erkekler mi? Palalı, sopalı, çatapatlı erkekler mi? Kadın normalde seyirci de değil mi? Onu da mı olamıyor? Değersiz mi sanıyorsunuz? Adamdan mı saymıyor sunuz?. Böylece adam mı oluyorsunuz?
“Cennet anaların ayakları altındadır”

Kadınların ve kadın haklarının ayaklar altına alındığı bir yer cennetten çokca uzak, cehenneme çok yakın değil mi? 

Hiç yorum yok: