23 Aralık 2006

Bir haberin hikayesi

Biliyorsunuz ajanslar medyaya haber servisi yaparlar. Çoğu iyi gazeteci ajanslardan yetişmiştir. Aşağıda Doğan Haber Ajansı’nın bir haberi var. Bir spor haberi. Önce haberi bir zahmet okuyun. Sonra da eleştirimizi. Göreceksiniz medya ne hale gelmiş.

Ankaraspor Başkanı: Galatasaray ilk tercihimizdir

DHA : Ankaraspor Başkanı Hilmi Gökçınar, Wederson'un transferi için son aşamaya gelindiğini kaydetti. Gökçınar, DHA'ya yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile görüştüğünü belirterek, "Wederson karşılığında Galatasaray'dan Özgürcan ve Ferhat'ı bonservisleriyle birlikte istedik. Ayrıca 2 milyon 750 bin Dolar ve Hasan Kabze'yi de kiralık olarak vermeleri için teklif sunduk. Galatasaray yönetimi teklifimimizi değerlendirip, bir iki gün içinde kararını söyleyecek" diye konuştu.

Galatasaray Wederson'dan vazgeçti

Ankaraspor'un Wederson'a karşılık Galatasaray'dan 2 milyon 750 Bin Euro para + Özgürcan ve Ferhat'ı bonservisi ile birlikte, Hasan Kabze'yi ise sezon sonuna kadar kiralık olarak istemesi transferi çıkmaza getirdi. Bu talepleri karşılayamayacağını Ankaraspor yönetimine bildiren Galatasaray yönetimi Brezilyalı oyuncunun transferinden vazgeçti.

DHA'nın ayni tarihli iki haberi....Ajansın bunu böyle vermesi çok normal...Demek ki sabahtan akşama olay gelişmiş! Bunun bu şekilde kullanılması ise çok ayıp....Bazen ilk haber düşer..Burada ise haber değil galiba editör düşmüş!... İşin doğrusu bu iki bilginin tek haber yapılıp okura düzgün ulaştırılması olmalı...Yani son haber öne alınır...G Saray transferden vazgeçti..Çünkü şöyle şöyle oldu mantığı geçerlidir..

Hiç yorum yok: