3 Temmuz 2007

Birleşik sözcükler ve bitişik yazımı

“Doğru yazalım, Doğru konuşalım, Dilimizi koruyalım” etkinliğimizde Sanemcetamin ’e misafir oluyoruz.Sanemcetamin “birleşik kelimelerin bitişik yazımını” inceliyor. Sevgili Sanem yazısına şöyle başlıyor:
“Mart ayından beri süregelen etkinliğimizin bu haftaki ev sahibi benim ve konumuz birleşik kelimelerin bitişik yazımı. Hem birleşik hem bitişik nasıl olur, zaten birleşik sözcükler kelimelerin bitişik yazılmasıyla oluşmuyor mu diye düşünebilirsiniz. Mesela ben, birleşik kelimelerin bitişik yazılımı demek yerine, bazı kelimelerin bitişik yazılımı denilmesinin daha anlamlı olacağı kanısındayım. Ama biliyoruz ki bazı deyişler gelenekleşmiş, kalıplaşmıştır ve bunları bu saatten sonra değiştirmek de mümkün olamayacağından, ben konumu tüm detayları ile anlatmaya başlıyorum.”
Detaylı bilgi için Sanemcetamin'i ziyaret etmeniz gerekiyor.

7 yorum:

Sanem dedi ki...

Eşinize ve size tekrar teşekkür ederim Punto amca, umarım okuyanlara faydalı olmuşumdur yazdıklarımla.

Punto dedi ki...

Sevgili Sanem; bu bilgilerin dostlarımızın yanı sıra birilerinin de işine yarayacağına çok inanıyorum.

Selen dedi ki...

Punto amca,
Mutlu yıllar, nice sağlıklı yaşlar... Pınar sayesinde yeni yaşınızı kutlamak istedim.
Sevgiler

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Pınar'ın sayfasından öğrendim doğumgününüzü. Oraya bir kutlama mesajı bıraktım ama sayfanızda da söylemek istedim. Nice yaşlara Sevgili Punto Amca, sağlıkla ve mutlulukla sevenlerinizle girin...

Sanem dedi ki...

Sevdiklerinizle beraber nice yıllara Punto Amca, doğum gününüz kutlu olsun.

Punto dedi ki...

Sevgili Selen, Sevgili Bocuruk, Sevgili Sanem; Pınar güzel bir sürpriz yapmış bana. Teşekkür ederim sizlere. İyi ki bu günlüğü açtım ve yalancı medya dostluklarından sonra gerçek dostluğu buldum. İyi ki varsınız.

sevdamavisi dedi ki...

selam,
ben de 6 ağustos için büyük ve küçük ünlü uyumunu anlatacağım. yazımı da hazırladım fakat e mail adresinize ulaşamadığım için nasıl göndereceğimi bilmiyorum. gerekli aydınlatmayı yaparsanız sevinirim. sevgiler..