20 Aralık 2006

RİVAYET ÇOK GERÇEK YOK...!

Kelaynak ...................................................................

AB destekleri ve fonları belli kesimleri iyice yağmurlamağa başladığından bu yana... Aydın hesapları da aydınlık değil! Kimi ne gereği vardı şimdi bu lafların dedirtecek kimi delirtecek konularda ve mutlaka AB’nin doğrultusunda ve mutlaka bugüne gelene kadar alıştığımız değerlerin tam tersinde sonuçlar çıkaran konu ve sonuçları araştırıp duruyor pek çok ilim adamı!...Özgürlük sahnesinde hangi oyun sergileniyor dersiniz?.Kim neden karalanıyor böylesine sinsice ve inatla? Daha da bulanık kısım kimin ne kadar nemalandığı..İşte bugün ulaştığımız tabloyu yorumsuz sergileyen iki haber...Alt alta konunca üniversitenin iki yüzü. daha netleşmiyor mu?

YAYLAYA DESTEK 208

ANKARA- Milliyet-AKP'nin düzenlediği paneldeki konuşmasında, "Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder", "Neden her yerde bu adamın (Atatürk) fotoğrafları var diye soracaklar" sözleri nedeniyle Gazi Üniversitesi'ndeki görevine son verilen Yayla, akademisyenler tarafından desteklendi. 208 akademisyenin imzaladığı bildiride şöyle denildi:"Üniversite ifade özgürlüğüne saygı göstermeli. İfade özgürlüğü çağdaş uygarlığın temellerindendir. Düşüncenin özgürce ifade edilemediği üniversite düşünülemez. Öğretim üyeleri olarak özgürlükler adına Yayla'ya yönelik baskılara son verilmesini talep ediyoruz."

YAYLA’YA RED 329

Malatya- DHA-İnönü Üniversitesi'nden 48 profesör, 62 doçent, 86 yardımcı doçentle 133 araştırma görevlisi ve okutman, Atatürk ve Kemalizm’le ilgili sözleri nedeniyle Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'yı kınadı. 329 imzalı bildiride "Mandacı zihniyet, ne yazık ki toplumun her kesiminden birtakım yurttaşlarımızı etkisi altına almaya başlamıştır.AB'den daha fazla nemalanabilmek adına, Atatürk'e ve kurduğu çağdaş cumhuriyetin kazanımlarına saldıranları kınıyor, Bu saldırıların hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini kamuoyuna duyuruyoruz" denildi.

Sonuç basketbol maçı ise 329’a 208… Retçiler galip..Belki de olayın bütünü için REP’çiler demek daha doğru olabilir...Bu haberlerin her ikisi de bize gerçeği anlatmıyor...
Gerçek ikisinin ortasında ve ince bir yerde!


***KAMA...........................................................

Deli gibi sevmek....

Bugün benim ülkemde dürüst olanlar akıllı da olsalar zengin olamıyorlar
Diyelim ki bir mucize ile zengin oldular o zaman dürüst kalamıyorlar…
Zengin olmayı dürüstlük rayı içinde tutmak isteyenler ise bir türlü akıllanmıyorlar!
Belki de ben bu yüzden delileri deli gibi seviyorum.

............................................................................................

2 yorum:

Tijen dedi ki...

dogru diyorsunuz. bir de 'dürüst olani dokuz köyden kovarlar' diyelim. bazi durumlara çok uyuyor...
tijen

Punto dedi ki...

Merhaba Tijen,
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmaları yetmiyormuş gibi günümüzde dürüstlük, enayilikle eş anlama gelir oldu.