5 Nisan 2008

Alerjiye karşı sarımsak ve soğan!...

Etrafımızda dolaşan polen, toz, sporlar ve mayt denilen böceklere karşı vücudumuz tepki gösterir. Bu tepkiye alerji diyoruz.
En çok görülen alerji türü saman nezlesini polenlerin tetiklediğini hepimiz biliriz.
SARIMSAK ve SOĞAN içerdikleri kuersetin gibi bileşiklerle alerji konusunda yararlıdırlar.
GİNKO ağacının yapraklarından elde edilen özüt, vücudun ürettiği tepkiye karşı önemli bir önleyicidir. Ginko özütünün aşırı dozda alınmaması gerekiyor. Mümkünse günde 60-240 miligram arası standardize edilmiş ginko özütü kullanılması doğru olur.
ISIRGAN OTU ile hazırlanmış preparatların alerjiye iyi geldiği tespit edilmiştir. Isırgan otunun yüzyıllar boyunca burun akıntısı, göğüs sıkışıklığı, astım ve boğmaca gibi hastalıklarda kullanıldığını da unutmamak gerekiyor.
PAPATYA ile hazırlanmış preparatlarla yapılan masajın kurdeşen ve kaşıntıya iyi geldiği belirlenmiştir. Papatyanın bazı alerjik bünyelere iyi gelmediğini de belirtmekte yarar var. KRİZANTEM bitkisi de kaşıntılara iyi gelen bir bitkidir. Krizantemin kapsülünün kullanılması öneriliyor ve hamilelerin kullanmaması isteniyor.
C VİTAMİNİ kullananların alerji olmamaları dikkat çekicidir.
Kaynak: Dr.James A. Duke-Yeşil Eczane kitabı

7 yorum:

Sanem dedi ki...

Ne çok faydası var değil mi şu sarımsağın! Doğal antibiyotik.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bazı doktorlar sarımsağı emziren annelerin yememesini öneriyor ilk başta, oysa ben özellikle yedim. Benim sütümden de Can'a geçsin, o da faydalansın diye. Şimdi Can soğuk algınlıklarını ilaçsız atlatıyor artık. Ne zamandır aklımda olan projelerden biri de sarımsaklı ekmek yapmak. İsviçre'de yemiş ve çok beğenmiştim. Umarım başarılı olurum.

Punto dedi ki...

Sevgili Sanem. Doğayı tanıdıkça hayran olmamak mümkün değil. sarımsak gerçekten harikalar yaratıyor.

Punto dedi ki...

Sevgili Pınar. En doğrusunu yapmışsın. Sarımsaklı ekmek. İlginç olabilir gerçekten.

Adsız dedi ki...

bogazımdaki şikayetlerim yüksek dozda antibiyotik kullandıgım halde geçmedi ama sarımsak sayesinde şikayetlerim ortadan kalktı

Adsız dedi ki...

Merhaba bilgi için teşekkürler ama alerji; özellikle de alerjik rinit bir bağışıklık sistemi rahatsızlığı olduğu için sarımsak ve soğan gibi bağışık sistemini kuvvetlendirici gıdalar alındığı taktirde özellikle alerjik dönemlerde tetiklenen bağışıklık sistemi ile alerji semptomları da paralel olarak artacaktır. Sarımsak ve soğanın yaygın alerjenler kategorisinde yer aldığını internette araştırma yaparsanız görebilirsiniz.

Bu yorumla amacım kesinlikle bilgiçlik taslamak değil bu nacizane mesaja hoşgörü ile karşılarsanız bu kardeşinizi mutlu edersiniz. Tüm içtenliğim ve iyi niyetimle çorba da tuzum olsun. En güzel günler sizlerle olsun.

Punto dedi ki...

Sevgili Adsız; bilgiler için teşekkür ederim. Sanal aleme ne kadar bilgi bırakırsak o kadar çok faydalı oluruz inancını taşıyorum.