26 Haziran 2008

Hamsiyi tavada pişirmenin yeni yöntemi!...

İzmir' de oturan Akile hanım balıkçıda taze hamsi görür ve alır. Eve geldiğinde balıkları temizler, “habulari bi tavaliyayim” der , hamsileri mısır ununa bular ve tavaya dizer. Bir taraflarını pişirir, çevirmek için tavadaki yağı bir kaba alır. “Maşalan(maşa ile) çevirursam baluklar dağilur, atu kapayim da oyle çevireyim” der. “Belki yere düşürürüm” der ve balkona çıkar, tavayı şöyle bir ileri geri sallar ve balıkları havaya atar. Balıklar ters dönmüşlerdir ama yarıya yakınını yakalayamaz. Balıklar üçüncü kattan aşağıya düşerler. Aşağıdan “yandım anam” diye bir feryat gelir . Bakınca balıkların oradan geçen birinin başına düştüğünü görür “eyvah adamı yaktuk” diyerek içeri kaçar. Adamın kokuyla onu bulacağını düşünerek kapıları, pencereleri ve perdeleri sıkıca kapatır..
Bir süre gelen olmayınca bir oh çeker ve “adamun saçi da yokti, hamsi da peruk gibi yapişti kafasina, yaktuk adami” deyip gülmeye başlar.

2 yorum:

Yunkabu dedi ki...

:)))
Annem tavadaki hamsileri bir tabak yardimiyla ceviriyor. temkinli bir yol.. :)

Punto dedi ki...

Haklısın Sevgili Yunkabu. En garantili yol tabakla çevirmek hamsileri.