8 Ocak 2009

Hakimler ve savcılar toptan yok sayıldılar!

Kelaynak yazıyor:
Ergenekon’un üst üste gelen şok şok dalgaları arasında boğulmadan aktarmam gereken bir başka sorun daha yaşanıyor... SEÇMEN LİSTELERİ...
Aylin Kesekaya Ataköy 7-8-9 mahalle muhtarı. Yıllardır çevredeki başarılı çalışmaları ile tanınıyor...
--Ne oluyor Aylin hanım... Genel olarak seçmen sayısı 6 milyon kadar artarken Ataköy’de neler oluyor?... Siz hemen her gün biraz daha azalıyor musunuz?..
--Genel olarak şunları söylemem mümkün... Geçen yıl bizim seçmen sayımız 18 750 kişiydi... Ben burada uzun yıllardır muhtarım. Hem kayıtlarımızı hem de mahalle sakinlerimizi tanırım... İki üç farklılık yaşadık... Bundan 1.5 ay kadar önce bize bir liste daha geldi... Burada 18. 750 olan seçmen sayımız 17 binlere inmişti... Ben nasıl oldu diye sordum... Bana "araştırıyoruz"dendi... Ve daha sonra gelen listede bu sayı 14.169 a inmişti... Yani akıl almaz bir azalma... 4 binden fazla kişi yok..
--Kimler yok oluyor acaba? Siz de hangi partiye daha çok oy çıkıyor?
--Daha çok muhalefet partilerine... Yani AKP buradan çok oy alamıyor...
--Halkta şöyle bir güvensizlik var mı? Biz onlara oy vermediğimiz için bizi listelerden silmeye çalışıyorlar..
--Ne yazık ki var... Bunun doğru olduğunu hiç kimse ispatlayamaz. Ama zihinlerde yer etmesini de şu şartlarda önlememiz mümkün değil.. Yani güvensizlik giderek büyüyor..
---Peki birde ün yapan bir blok var... B 25... Bu blokta kimler oturuyor?.. Bilgi verebilir misiniz? --Tabii...
Biraz garip bir rastlantı ama o blokta baştan sona hukukçular oturuyor... Yani hakimlerimiz ve savcılarımızın oturduğu bir blok o... 60 daire var...
--Ve bu blok yok sayılıyor..
--Aynen öyle... Ama ben işin ucunu da bırakmış değilim... Var gücümle mücadeleye devam ediyorum..
--Sizce hatalar zinciri oluşurken işin ucu nereye kadar gidecek?..
--Bana göre iki yıla yaklaşan bir çalışma vardı. Harita müdürlüğü Blok isimlerini ve bazı sokak isimlerini değiştirme yoluna gitti... Gerekçe de sisteme uygun olmalarını sağlamaktı... Belki de bu adres yanlışlıkları buralardan kaynaklanıyor.
--Şunu mu demek istiyorunuz?.. Hatalar oluştu... Bu hatalardan sonra düzeltme imkânlarını kovalıyoruz...
--Evet... Ama kanunlarda yapılan bir diğer değişiklik de işi zora sokuyor. Eskiden yazılımdaki eksik için evin reisi tek başına nüfus müdürlüğüne gidip yanlışlığı ev halkının diğer fertleri için de düzeltebiliyordu. Şimdi tek tek herkesin bizzat gidip başvurması gerekiyor...
--Yeni kanun yanlışı düzeltmeyi de zorlaştırmamış mı?
--Ne yazık ki EVET...
Türkiye’nin hemen her yerinde kim bilir kaç tane Ataköy var!
................................................................

KALP KRİZİ VE SICAK SU!
Zaman zaman sizlere faydalı olduğu ileri sürülen sağlık yazılarını sunacağız... Okuyacağınız yazı bunlardan biri... Sadece öğünlerden sonra sıcak su içme konusuna değil kalp krizi risklerine de değinmektedir.

Çinliler ve Japonlar yemeklerinden sonra soğuk su değil sıcak çay içerler.
Belki biz de yemekten sonra sıcak bir şeyler içme alışkanlığımızı onlardan edindik.
Eğer yemeklerden sonra soğuk şeyler içiyorsanız bu yazı size hitap ediyor. Yemekten sonra soğuk bir şeyler içmek sizi rahatlatabilir.
Ancak tükettiğiniz soğuk su katılaşarak yağlı bir madde haline döner ve yavaş bir şekilde sindirilir. Bu asitli tepkime bozularak bağırsakta katı maddelerden daha hızlı bir şekilde emilir. Bir kısmı bağırsağa yapışır. Kısa bir süre sonra tamamen yağ haline döner ve kansere yol açar. Yemekten sonra sıcak su veya çorba içmek en iyisidir.

Kalp krizi hakkında önemli birkaç bilgi:
* Kalp krizi belirtisi her zaman sol kolun uyuşması değildir. Çenedeki şiddetli ağrıların da farkında olun. İlk göğüs ağrınız kalp krizi sırasında gerçekleşmez. (Daha önce mutlaka göğüs ağrınız olmuştur) Mide bulantısı ve şiddetli terleme de önemli kalp krizi belirtilerindendir. Kalp krizi geçiren insanların %60 ı uyurken ölür.

* Göğüsteki ağrılar sizi uykudan uyandırabilir. Lütfen dikkatli olun ve olanların farkına varın.
Bir kardiyoloji uzmanı diyor ki; Eğer bu mesajı okuyan herkes arkadaşlarına gönderirse bir hayat kurtarır.
....................................................................
Kalp krizi GEN’i bulundu!
ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Duke Üniversitesi’nde görevli Dr. Svati Shah ile Dr. Elizabeth Hauser’in yaptığı araştırmada, koroner damar hastalıkları geçmişi olan bin aile incelemeye alındı. İncelemeler sonucunda, bir kişinin gelecekte kalp krizi geçirme riskini belirleyen bir gen tespit edildi. Bu gen sayesinde bir kişinin kalp krizi geçirme riskini ortaya koyacak testler geliştirilebilir.

2 yorum:

Esra dedi ki...

Cok ilginc bir haber... ben birkac hafta once insaat halindeki bir binada 150 kisi sayildigini televizyonda gormustum. Bir iki haber, buzdaginin gorunen kismi... Kimbilir altinda ne buyuk bir dag yatiyor... :-(((

Kalp krizi icin: Babam 4 kere enfaktus gecirdi. Ilki en korkuncu idi. Olumden dondu. 44 yasinda. 40li yaslar erkekler icin cok tehlikeli. Daha ileri yaslarda tali damarlar genisledigi ve yumusadigi icin kriz sirasinda olum riski azaliyor.

Ben hayatimda boylesine beyaz bir yuz ve boylesine terleyen bir beden gormemistim. Sol kolu uyusmustu, sola dogru yatinca korkunc bir agri duyuyordu ve midesi cok bulaniyordu. Ve evet, sabaha karsi oldu, 4'te. Secim sonuclarini izliyordu... Refah partisinin ilk kez kazandigi secim sonuclarini... tesaduf mu? Bilmiyorum...

Punto dedi ki...

İşin bir başka ilginç yanı Sevgili Esra, Ataköy haberinin 10 Ocak tarihli Hürriyet gazetesinde de çıkması. Yani bizim blog Hürriyet'i atlatmış bile!
Babana geçmiş olsun. Kalp krizleri ile sinirlenmenin, tansiyon yükselmesinin ilgisi büyük sanırım.