15 Ocak 2009

Türk ne yapar? “şiddetle kınar”!...

Biliyorsunuz İsrail dünya ülkelerine meydan okuyarak Gazze’yi işgal etti. Çoluk çocuk demeden önüne geleni yakıp yıkıp öldürüyor.
Türkiye bu konuda İsrail’in tutumunu “ŞİDDETLE KINADI”.
Bu durum bana maillerle dolaşan bana da gelen belki size de gelmiş bir fıkrayı hatırlattı. Bu fıkrayı sizlerle paylaşıyorum:
T.C. Dışişleri Bakanlığı koltuğuna yeni oturan bakan, göreve başlar başlamaz bürokratları çağırmış ve 'Bana, ülkelerin dış politika anlayışları hakkında bir rapor
hazırlayın' demiş. İki gün sonra bir dosya getirmişler önüne. Bakmış, içinde
tek bir yaprak ve üzerinde 10-15 satır yazı. Şaşırmış önce ve 'Bu ne?' der gibi dudaklarını büzmüş, sonra okumuş.
'Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde, farklı ülkelerden gelen bir turist grubu, bir dinlenme yerine giderek buz gibi kola ısmarlamışlar.
Kolalar gelince bardaklarında birer karasinek olduğunu fark etmişler.
İNGİLİZ, başka bir bardakta yeni bir kola istemiş.
İSVEÇLİ, aynı bardakta yeni bir kola istemiş.
FİNLANDİYALI, sineği bardaktan çıkardıktan sonra kolayı içmiş.
RUS, kolayı sinekle birlikte içmiş.
ÇİNLİ, sineği yemiş, kolayı içmemiş.
YAHUDİ, sineği yakalayıp Çinli'ye satmış.
JAPON, değerlendirilmek üzere, sineği Tokyo'ya göndermiş.
YUNANLI, kolanın yarısını içtikten sonra itiraz ederek yeni bir kola istemiş.
NORVEÇLİ, kolayı içtikten sonra bardaktaki sineği balık yemi olarak kullanmış. İRLANDALI, sineği ezip kolayla karıştırmış ve İngiliz'e içirmiş.
AMERİKALI, 5 milyon dolarlık tazminat davası açmış. Arabistan hükümeti, özür dileyerek, 10 milyon dolar tazminat ödemiş.
Bakan, bıyık altından gülerek rapordan hoşlandığını belirtmiş. 'İyi güzel de, bu turist grubunun içinde bizden biri yok muymuş?' diye sormadan edememiş. 'Varmış efendim' diye cevaplandırmışlar. Bakan devam etmiş, 'Peki, o zaman, O ne yapmış?'. Bürokratlar birbirinin yüzlerine bakmışlar. İçlerinde en tecrübeli olanı, bir adım öne çıkıp, cevap vermiş,
'TÜRK, olayı şiddetle kınamış.'

4 yorum:

Basak dedi ki...

sırf kınamaz, bir de minicik çocuklar üzerinden demogaji yapar, filisten'den ölen "kardeşler" (?) için. hımmmm, demekki güneydoğu'da şehit düşen askerlerimiz, 3 yıl önce çeçen teröristlerine canlarına insafsızca kıydığı 400 küsür ilkokul öğrencisi, kerkük'te imha edilen türkmenler "kardeş" değildi. Tc hükümeti artık bu halde, minicik çocuklarını "travma yaşar mı yaşamaz mı" diye bakmadan, her zamanki gibi cephenin en önüne, en faydasız faaliyetle sürüyor. Helal oslun diyorum o MEB bakanına...

Punto dedi ki...

Sevgili Başak; yorumuna canı gönülden katılıyorum ve yorumunun ne günlere kaldığımızın resmi olduğunu düşünüyorum.

Berceste dedi ki...

Yaşananlara, ölen masum insanlara çok üzülüyorum ama bizden onlara çok yardım gittiğini de duyuyorum, TV'da izliyorum.

Dilerim Filistin halkı da bunun kıymetini bilir. Zira UK'de karşılaştığım Filistinli bir hanım, yemekler üzerinde konuşurken, Osmanlı yıllarca bizi sömürdü, yemeklerimizi çaldı gibilerinden laflar sarfetmişti. Konuşma tarzını hiç sevmemiştim. Belki günümüzde gerçek sömürü altında kalmak ne demek anlamışlardır. Ama gene de böyle olmasını istemezdim :(

Punto dedi ki...

Haklısın Dilek. Osmanlıdan kurtulmak için Batı ülkeleri ile işbirliği yapanlar, şimdi nasıl yanlış yaptıklarını anlıyorlardır umarım.