31 Aralık 2006

AB fazlı uyuma

Her dört saatte bir 20 dakika uyuyarak "Da Vinci Sleep" (Da Vinci Uykusu) ile daha uyanık kalmak mümkün oluyormuş! Biz günün belli saatini "Monophasic" (tek fazlı) uyuyunca uyanık kalma zamanını da kısaltıyormuşuz!
Da Vinci'ninkine çok fazlı diğerine de tek fazlı uyku deniyor..Henüz diğer ülkelerin keşfedemediği üçüncü bir uyuma şekli daha var.
Sadece bize ait…AB Fazlı uyuma..
Bu tarzda uyursan bir asır kadar uyanamıyorsunuz!

4 yorum:

Berceste dedi ki...

Neden DaVinchi Sleep deniyormus acaba?

Adsız dedi ki...

Söylenen şu. Da Vinci veya "Uberman Uyku Sistemi" de denilen bu sistem 4 saatte 20 dakika uyuyarak vücudun uyku ihtiyacını karşılıyormuş… Ünlüler de bu sistem içinde çok üretip az uyuyarak çalışmışlar..Bunlardan biri de Da Vinci olmuş..Sadece Da vinci de değil..Bu uygulamayı yapanlar arasında Thomas Jefferson, Napoleon, Thomas Edison, Nikola Tesla ve Winston Churchill de sayılıyor..

Zaman zaman çok uzun araç kullanacaksam 4 saatten sonra 10 dakika kadar kestirip –asla daha fazla uyumadan - 12 veya 14 saat araç kullandığım oldu..Faydası ilmi midir psikolojik midir bilemem...Faydasını gördüm...

Bunun dışında bu sistemi uygulayanlar Türkiyede de var mı onu da bilemem..

Bizim ülkemizde bu kadar çok çalışmağa kim heveslidir dersiniz?

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bu şekilde uyumak istesek ki ben isterim. İşyerlerinde uyumak için yerler yapmalılar bize.. Yanılmıyorsam Japonya'da varmış işyerlerinde.. Öğle kestirmesi yapıyorlarmış.
Çünkü işten çıkıp trafikte eve varıp yemek işini hallettikten sonra hobilerle uğraşacak vakit kalmıyor. En güzel verimli zaman gece herkesin uyudugu vakitlerde çalışmak, okumaktır.
Ülke olarak AB fazlı uyumaktan artık kalksak:(

Punto dedi ki...

Son yıllarda medyada uyuma yerleri yapıldı ama gün içinde çalışanlar için değil de diğer şehirlerden gelenlerin otel masrafından kurtulmak için.