22 Nisan 2007

23 Nisan senin ilk bayramın Mete !...

Fotoğraf NTV internet Sitesi'nden alınmıştır.
Sevgili Mete. 23 nisan 2007. Yani Çocuk Bayramı. Senin ilk bayramın. Peki neden 23 Nisanlar çocuk bayramı biliyor musun Mete?
Büyüdüğünde öğreneceksin, bu ülkeyi düşmandan ve Batı işgalinden kurtaran bir liderimizin varlığını, isminin de Atatürk olduğunu.
İşte Mete, o büyük insan 23 Nisan 1920’de Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Millet Meclisi’ni açmış ve Türk halkının egemenliğini ilan etmişti. Hem de ne zor şartlarda. Ve bu tarih, bayram olarak kabul ediliyor Mete.
Sevgili Mete. kucağında oturduğun nine, senin babanın anneannesi. O seni gördüğü, kucağına alabildiği, sevebildiği, senin maskaralıklarına gülebildiği, koklayabildiği için o kadar mutlu ki.
Atatürk bu bayramı, milletin geleceği olarak gördüğü çocuklara armağan ediyor ve şöyle diyor:
Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk arıltısısınız!
Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerdençok şeyler bekliyoruz."
Mete şunu hiç unutma. Babanın dedesi, babanın anneannesi Atatürk’ün öğretmenleriydi. Onlar çocuklarını Atatürk sevgisiyle,onun ilkeleriyle büyüttüler. Bu çocuklar, Cumhuriyet Bayrağını şerefle, gururla taşıdılar.
Sevgili Mete. Hani bize geldiğinde pencere kenarında yaşlı bir ninenin kucağında oturuyorsun. Onun, pencerenin mermer kenarlığına eliyle vurup tempo tutarak söylediği şarkılara bayılıyorsun. Bazen dönüp ninenin yüzündeki "o" kırışıklıkları inceliyorsun. İşte Mete, o kırışıkların her birinde tarihin, Cumhuriyetin zorluklarının çizgileri yatıyor. Ne mutlu sana ki o kırışıklarla dolu yüzü öpebiliyorsun bugün.
Sevgili Mete. Cumhuriyet bayrağını teslim almak için gün sayıyorsun. Bugün senin ilk bayramın. Daha nice bayramlar göreceksin.
İlk bayramın kutlu olsun. Senin gibi ilk bayramlarını kutlayan tüm çocuklarımızın da bayramları kutlu olsun.
Sana emanet edeceğimiz Cumhuriyet Bayrağı’nı şerefle, gururla taşıyacağına, bu bayrağı senden sonraki nesillere devredeceğine inanıyoruz, güveniyoruz, gurur duyuyoruz.
Tombul yanaklarından öpüyoruz seni. Tabii tüm çocukları da.
Deden ve ailesi

14 yorum:

Berceste dedi ki...

Gelecek endişesi duymayacağın, Atatürk'ü sevip sayacağın nice mutlu bayramlara Mete!

Punto dedi ki...

Biz de aynı temennilerde bulunuyoruz Sevgili Dilek; Bir şey daha söylüyoruz. Mete'nin bizim gibi yetişeceği kesin.

Adsız dedi ki...

Bugün sanki Mete de günün öneminin farkında... Sabah kalktığından beri her zamankinden çok daha coşkulu ve hareketli. Sanki beni neden dışarı çıkarmıyorsunuz, törenlere gitmiyoruz der gibi...
Mete'yi elimizden geldiği kadar Atatürk ilkeleri ve fikirleri ile yetiştirmeye çalışacağız çünkü önümüzdeki günler sanki geçmişe göre daha karmaşık, daha karanlık. İnanıyoruz ki Mete, ve Mete gibiler bu zor zamanlarda bile çizgilerini hiç bozmayacak ve etraflarına ışık saçacak. Bazılarının da planları hiç bir zaman gerçekleşmeyecek ...

Punto dedi ki...

Sevgili Mali; Bundan hem annen hem ben hem de ailen o kadar emin ki.

Mine dedi ki...

Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Punto dedi ki...

Evet Sevgili Mine; Bugün ve sonsuza kadar kutlu olsun.

Sanem dedi ki...

Ne guzel yazmissiniz, Mete ve diger butun cocuklarin bayramini ben de kutluyorum. Ve her Mete ile ilgili yazinizi okudugumda, aklima Metenin buyumus hali ve burayi okurkenki dusunceleri geliyor. Ne cok gurur duyucak, ne cok mutlu olucak.

Punto dedi ki...

Sevgili Sanem; çok isterdim bu günlüğün benden sonra da devam etmesini. Hatta bayrağı Mete’nin almasını. Zaman ve gelecek o kadar sürprizlerle dolu ki. Hele teknoloji. Gazetecilikte kurşun döneminde bu günleri hayal bile edemezdik.

pecete dedi ki...

Mete'm; dedenin yazdıklarına keşke ekleyebileceğim birşeyler olsaydı. Diyebileceğim sadece birkaç kelime; sakın yılma, pes etme ve vazgeçme... Bu vatan ve bayrak sizin. İlk bayramını kutlu olsun, hep beraber nice bayramlara...

Punto dedi ki...

Sevgili Ayşem Teyzesi; Mete'nin yılmayacağı, pes etmeyeceği ve en önemlisi vaz geçmeyeceği inadından belli bile. Baba tarafı Karadenizli, anne tarafı Arnavut olunca...

Hülya dedi ki...

Torununuzun kucağında oturduğu kadın o kadar aydınlık duruyor ki;ne mutlu Mete'ye dedim içimden;)
23 Nisanımız kutlu ve mutlu olsun.Tüm çocuklara.Tüm dünyaya...

Punto dedi ki...

Sevgili Hülya; Mete'nin babasının anneannesi Cumhuriyet'in ilk öğretmenlerinden. Torunun oğlunu gördüğü için de çok mutlu.

ipek dedi ki...

Sevgili Mete,
Bizler çok güzel bir ülke devraldık büyüklerimizden. Sizlere de öylesine güzel teslim etmeye çalışıyoruz onu, bozmadan ve kirletmeden. Bütün çabamız bunun için.
Nice mutlu bayramların olsun, ve kucağında büyüyeceğin nice sevdiklerin-büyüklerin.
İpek

Punto dedi ki...

İpek Teyzesi; Mete teşekkür ediyor ve “merak etmeyin. Biz de bu güzel ülkeyi kirletilmesine müsaade etmeden bizden sonraki nesillere devredeceğiz” diyor…