30 Nisan 2007

Gözleriniz açıldı mı ?...

Çarşafları da gözleri de kara...Yakındalar ama gören yok...
Seçtiğin dört taneden hangisi ile cennete gideceksin....?
Seçtin mi?
Yaşarken cehenneme çevirdikleri ülkemde hayat hakkın var mı?
Düşündün mü?
Ölürsen hangisi ile cennete gideceksin..?
Onu da bilmiyorsun ki!
Şeyhe sordun mu?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Israil'de, dinci mahallelerde, kadinlarin "rahat" seyahat edebilmeleri icin, sadece onlara ayrilan yerler varmis otobuslerde. Tabii, nedense otobusun arka tarafi. Her halde erkek arkada oturup da onde, cocuk arabasiyla bogusan kadini seyrederken sey olmasin diye. Erkegin ensesini seyretmek, demek kadinlari uyarmiyor. Guya bu, sadece isteyenler icinmis. Zorlama yokmus. BBC'de yazan, Israilli bir kadin yazar, "secmeli ayirimcilik" konusunu denemek icin, birkac kere otobusun onune binmeye calismis. Sofor cok kabaca buraya giremezsin demis. Demediginde de, iceride oturan, takdire sayan erkekler kadini otobusten atmislar.

Demek istedigim, corabin sokugu gibi birsey bu. Bir minnacik, guya zararsiz konuda (her ulkede) geriye adim atin, sonunu goremezsiniz bile.

Benim anlamadigim noktalardan biri su: haydi kadinlarin cignenen haklari, vesaire diyoruz. Bir erkek de cikip, yahu, ben hayvan miyim, sapik miyim? Bir kadinin gozunun kenarini gordum diye kadina atlayip tecavuz mu edecegim, diyerek protesto etmiyor.

Sorunun cevabi neymis? Birini goturup, oburlerini seyhe mi vereceklermis?

Punto dedi ki...

Sevgili Elif; Size katılıyorum. Bizim gençliğimizde plajda mayolu -dikkat bikini değil- bir bayan güneşlense etrafında halka halinde erkekler de sözüm ona güneşlenirdi. Mayolu kadın sayısı çoğaldıkça bu bakmalar da azaldı. Hatta güney sahillerinde üstsüzlere bile kimse bakmıyor artık. İran'da sapıklığın üst düzeyde olduğunu herkes biliyor. Namus insanın içinde olmalı. Aileden bu terbiye alınmalı.Sorunun cevabını ben de bilmiyorum.

Unknown dedi ki...

Sevgili Punto Amcam;

Ben de size bu konu ile ilgili minik bir anektod aktarmak istiyorum. Bir kadın programı hani şu sabah olanlardan. Bir ilahiyat profesörü konuk olmuş.Konu gayet ilgisiz ama biraz cahil olduğunu hissettiren bir kadıncağız söz alıyor.

-"Hocam" diyor, Benim kocam vefat etti. Kendisini çok severdim. Etrafımda benimle evlenmek isteyen erkekler çıkıyor. Ben araştırdım hocalara sordum ve bana dediler ki "Eğer kocanın üstüne evlenmezsen öbür dünyada kocanı göremezsin." Şimdi hocam sizce evleneyim mi kocamı görmek için?

Sevgili hocamız gülüyor biraz. Bence "Eğer kocanın üstüne evlenmezsen öbür dünyada kocanı göremezsin." lafını söyleyen kişinin sende gözü vardır da illaki seninle evlenebilmek için öyle bir yorum yapmıştır. Bana böyle sorularla gelmeyin efendim, gönlün isterse evlenirsin...!!!!!!!!!!!!!!!11

Punto dedi ki...

Sevgili Mahzun Prenses; Bu konularda nerede olduğumuzun en güzel örneği anlattığın anektod. Atatürk dini istediği gibi kullananlara karşı, aydın din adamlarının yetiştirilmesini istemişti. Ne kadar haklıymış.

gztmn dedi ki...

Ben soruyu tam anlayamadim. Buradan goruldugu kadariyla birden fazla evlenen kisi hangi esle diyor? birden fazla kadinla evlenen erkek demiyor, bana sanki evlenip bosanan ya da, esi vefat eden daha sonra baskasiyla evlenen kisiler(kadin veya erkek) icin sorulmus bir soru olabilir gibi geldi. bence onyargili bakmamak lazim hic bir seye, degil mi?