2 Mayıs 2008

Sırt ve bel ağrılarının ilacı: Kırmızı biber

Bel ve sırt ağrısı hemen hemen hepimizin derdi. Bel ağrısı demeyin bana. Yıllardır sıkıntısını çekiyorum. Doktorlara göre belin bazı kasları zayıflıyor ve en küçük bir zorlamada ağrılarla sizi kıvrandırıyor.
Dr. James A. Duke’nin Yeşil Eczane kitabında bel ve sırt ağrıları bölümünü görünce Eczacı Nuran hanımdan blogda yazmasını rica ettim. Bitkilerin bel ağrısına iyi gelebileceğini hiç düşünmemiştim. Bir deneyin belki de iyi gelecektir. İşte Eczacı Nuran’ın yazısı:
İngiltere’de hergün çalışan 25.000 kişi sırt ağrısını neden göstererek işinden geri kalıyor.
Her beş yetişkinden biri mutlaka sırt ağrısı çekiyor.
Doktorlar sırt ağrıları için önce dinlenme, ilaç tedavisi ve ameliyat öneriyorlar. Ameliyat en son düşünülmesi gereken tedavi şekli.
KIRMIZI BİBER’in süper bir ağrı kesici olduğunu hiç duydunuz mu? Evet. Kırmızı biber ağrı kesici olarak kullanılan Kapsaikin içerir.
Kırmızı biberi ezip lapa kıvamına getirdikten sonra ağrıyan yeri bu lapayla ovalayın. Bu lapaya evdeki herhangi bir cilt kremi de ilave edilip karıştırılabilir.
Tabii kırmızı biberi kullandıktan sonra ellerinizi yıkamayı unutmayın.
SÖĞÜT bir bitkisel aspirindir ve M.Ö 500 yılından bu yana ağrı dindirici olarak kullanılmaktadır.
NANE’de mentol vardır ve mentol adale gerginliklerini hafifletir. Yeşil nane ve kıvırcık nanede bol miktarda mentol bulunur.
Bitkilerden elde edilen yağlar da ağrı kesici olarak kullanılır. Bunların en önemlisi BİBERİYE YAĞI’ dır.
.............................................................
Bunları biliyor musunuz?

Eski Yunanda ağrıları telkin yoluyla tedavi önemli bir yöntemdi. Nezir Kandili yakmak, mabetlerde yakılan ateşin küllerini şaraba katıp içmek veya suya katıp vücudun ağrıyan yerlerine sürmek de diğer tedavi yöntemleriydi.

2 yorum:

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Tam garip bir bel ağrısı çektiğim dönemde çok iyi geldi bu yazı ama kırmızı biber derken şu baharat olarak kullandığımız acı biberimi kastediyorsunuz yoksa közlenen yada dolması yapılan sebzeyi mi? Acı olan diye düşündüm ama onunda ezirek nasıl lapa yapılabileceğini bulamadım.
Sevgiler

Punto dedi ki...

Sevgili Ayşegül; Kırmızı biberi Nuran hanıma sordum. Toz olmadığını söyledi. Bildiğimiz kırmızı acı biber. Biber ezilecek lapa kıvamına getirilecek. Biberin Latince ismi Capsium.