19 Ocak 2007

Işığa kavuşmadan önceki karanlık mı?

Kelaynak

AKP nin seçim havasına girdiği şu dönemde önümüzdeki resimi bütünü ile görebilmeliyiz….İlk hamlede Cumhurbaşkanlığı var…Önce orası ele geçirilmeli…
Zira bu makam YÖK’ten RTÜK’e, SPK’dan Merkez Bankası’na genel müdürden müsteşara, tüm üst düzey bürokrasi atamasına onay veriyor..AKP iktidarında bürokrasi dünden bugüne gelen uygulama dışına çıkılarak ve kademe atlamaları da yapılarak liyakat yerine bu bizdendir ayrımı ile dolduruldu…Cumhurbaşkanı Sezer'e bugüne kadar en üst makam bürokrasiye yapılan çok önemli 20 atamayı geri çevirdi…
Bunun 17 tanesi AKP döneminde…Yani % 85'i….Ama iktidar dediğim dedik planını yapmak istediği atamalar veto edilince üçlü kararname ve Bakanlar Kurulu kararı ile, "vekil bürokrat" yaratarak uyguladı….DYP 2002 ile 2006 tarihleri arasında "kamuda toplam 671 vekaleten atama yapıldı" diyor…Erdoğan ın Çankaya’ya çıkar çıkmaz yapacağı ilk iş ne olacak dersiniz?Liyakat öldü, yaşasın bizimkiler!
……………..
Başbakan “Kürt sorunu” vardır dedikten sonra epeyce yol aldı…Meseleyi dile getirişi akıl karıştırmağa başladı!.Bu kargaşadan akılda kalanları şöyle hatırlatmak mümkün….

Norveç: 2005-Kürt de benim Türkiye Cumhuriyetimin vatandaşıdır..Türkiye’de ’Kürt azınlığı’ diye bir kavram yoktur.
Diyarbakır:2005- İlla ’ad koyalım’ diyorsanız, Kürt sorunu bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorunudur. Benim de sorunumdur. Geçmişte hatalar yapıldı, bunlarla yüzleşmeye hazırız.
İstanbul: 2005 - Kürt vatandaşı benim vatandaşımdır. Bunlar birer alt kimliktir. Ülkemizde sadece Kürt yok. 30’a yakın etnik kimlik var. Bununla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını birbirine karıştırmayalım.
3 Ocak 2007 Lübnan dönüşü- Kürt sorunu değil, bir terör sorunu var. Kürt sorunu ifadesini kullandığım zaman elimizde bölgedeki sosyo-ekonomik yapıyı gösteren bir çalışma vardı. Bu çalışmadan hareketle bölgeye yatırımları hızlandırdık. Altyapı, üst yapı yatırımları olarak sadece o dönemde attığımız adımların ekonomik karşılığı 4.5 katrilyon. Bunlar devam ediyor. Bu ne anlama geliyor? Oradaki Kürt veya farklı etnik gruptaki vatandaşlarımızın sorunları azalmaya başladı.
………………..
Başbakan'ın kafa karışıklığı veya karışık ifadeler yüzünden karışan kafalar olduğu açık değil mi? Kendi kendilerine aydın sıfatı verip konuyu iyice karartanları da işaret etmemiz gerek…Ankara da bir konferans…Türkiye Barışını Arıyor…Ve tartışılan bir Sonuç Bildirgesi..Neresinden tutacaksın ki? Ayrımcılıkla başlamış..İstedikleri hemen herşey Kürtler için..Ötekiler Kürt olmayanlar mı?…Çok acı ..Çok vahim..Nasıl bir zihin bu?
Onlarında mı zihinleri karıştı acaba? İşte temel yanlışlardan bir kaçı…
"Silahlı çatışmalar karşılıklı olarak acilen durdurulmalı, sivil çözümler üretilmelidir" diyorlar. Bu nasıl bir cümle?
"Türkiye devleti" ile ona silahla karşı koymağa çalışanları nasıl eşitlersin? Devletin meşru gücüne, "Yasaları çiğneyen, eline silahı alıp dağa çıkan güvenlik kuvvetlerine pusu kuran, yollara mayın döşeyen,çoluk çocuk demeden katleden masum insanların araçlarına bomba koyanlara, bak biz barışı arıyoruz gel sen de ses çıkarma uslu uslu dur mu denecektir? Böyle bir mantık Ankara'da mı aklınıza geliyor?"Kürtlerin siyasal alanının önündeki engeller kaldırılmalı" deniliyor.
Siyasi hayatımızdaki engeller sadece onlar için mi var?
Terörist Abdullah Öcalan, terör örgütü PKK'nın ilan ettiği ateşkese yanıt verilmesi amacıyla 160 dan fazla milletvekillerine bir mektup gönderebiliyor! Umarım haber yalandır!.
Öcalan, "Kürt sorunu şiddetle değil, barışla çözülür. Ateşkesi, kalıcı barışa dönüştürelim. Hakikatleri Araştırma ve Adalet Komisyonu kuralım" diyor…. Yoksa karışmam haaa diyebiliyor…Bakın hele…Eniştem beni neden öpüyor ki….Hemen herkesin ağzında bir barış lafı var!……………
Ve bu arada ölen benim askerim oluyor..Bu çarpık zihniyetin altında bir başka tuzak yok mu? Kim istemez kardeşliği..Barışı…Ama bunun ayrımcılığı yapılmamalı!
İki de bir ortaya aydın diye atılıp yüreğimizi karartanlardan Sözde Barış isteyenlerden isteyebileceğimiz ne kaldı dersiniz?
Yeter...Gölge etmeyin artık bugün yüreğimizi karartıyorsunuz..Ama aldanmayacağız. Kapılmayacağız bu KÜRT ayrımcılığınıza..Acı da umut ta hepimizin…Unutmayacağız bir olduğumuzu….Siz sözde aydınlar;
Yarınımızı karartamayacaksınız!
..........................................................................................
*** KAMA

Uyku mahmuru….!

Çevresini Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani'ye bağlı peşmergelerin kontrol ettiği ve yaklaşık 10 bin kişinin kaldığı Mahmur Kampı nihayet arandı.! Ve ne herhangi bir suç unsuru ne de terör örgütüne ait bir iz ortaya çıktı…
Ortaya çıkan tek şey hala uyku mahmuru olduğumuz oldu !

.........................................................................................

Hiç yorum yok: