12 Ocak 2007

Hem Balık var hem balıkçı, hem av var hem avcı

Bu bizim dünden bugüne gelen çevre alışkanlığımıza bakınca ne iştir dedirtecek bir durum….Oysa geniş olduğu halde yeşil ve vahşi olan bu alanları korumasını bilen bir toplulukta balıkta bol, balıkçı da bol olabiliyor…Sürdürebilir olma özelliği iyice kendini gösteriyor..
Vahşi hayatı özenle koruyor Amerikalılar..Texas’da sıradan bir yabancı gözü ile bakınca görünen şu:
Hemen her evin bahçesi var.. Evler tek katlı ve çevreye doğru yayılıyor…Hemen her bahçede bir de kuş evi var..Kuşlara yuva ve yemlikler hazırlanıyor…Aynı Texas’da av merakı da büyük…Hem balık için hem de av için hafta sonları yola çıkanlar çok…
Av ve balık malzemeleri satan mağazanın büyüklüğü Atatürk Hava Meydanı kadar..Belki de biraz daha büyük...Zira içinde bir de suni göl yapılmış..Burada botlar suda deneme turu yapabiliyor..Ağırlık balık işinde tatlı su göl ve nehirlerinde...Sadece marka armalarına bakmak bile bir fikir verir diye düşünüyorum..İlgi çekerse fazlası da var.
Dallas-Kelaynak

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Bu tek katli evlerde ya da iki katlilarda oturma isini nasil basariyorlar ben onu cok merak ediyorum! Ingiltere'de de durum boyle. Kuslarla, baliklarla dost, hatta bahcesinde tilki gezinen evler bile var! Bizim buyuk sehirlerimizdeki sefertasi vari yasam bicimi ile kiyaslaninca fark cok buyuk! Burada hayat kentten koylere kacis seklinde ve koyler kenti aratmiyor. Oysa bizde koyden kente goc ve buyuk kentleri koylestirme cabasi mevcut! Ben ulkemde de bahce icinde, agaclarinda kuslarin ottugu, sincaplarin gezindigi bir ev hayali bile kuramiyorum ne aci!

Punto dedi ki...

Belli olmaz sevgili Dilek. Belki gelecekteki nesillerimizin yaşam tarzı ile bu şekle dönebilirler. Yeter ki onlara kuşlar, sincaplar bırakalım.