12 Ocak 2007

Meraklısına Kapalıçarşı planı

Arşivlerimde blog için malzeme ararken elime bir Kapalıçarşı planı geçti. Planı rahmetli Rıfat Dedeoğlu hazırlamış. İşe yarar mı, yayınlanınca yollar anlaşılır mı bilemiyorum. Ben yine de bir dostun işine yarar ümidiyle sizlere sunuyorum. İşinize yararsa ne ala. Yaramazsa yaramaz zaten.

6 yorum:

Berceste dedi ki...

Aaa bu cok guzel. Ne iyi ettiniz yayinlamakla, ben hep kendimi sokaklar arasinda kaybolmus buluyordum orada. Bir de neyin nerede oldugunu bilebilsek harika olurdu! Bazi yerlerde catal bicak bile var bildigim kadariyla. Gumus takilar satanlar ise favorim!

Punto dedi ki...

Erkeğin kalbine giden yol madem ki midesinden geçiyor. Bol pasta, börek tarifleriyle. Bayanların kalbine giden yol da çarşıdan geçer diye yayınladım. Sanırım iyi etmişim.

Adsız dedi ki...

Bu plan benim de çok işime yarayacak. Çarşının en güzel yeri Cevahir Bedesteni. Sıra Odalar kısmını merak ettim ben. Hiç yolum düşmemiş. Sağındaki solundaki kapılardan çıkıp gitmişim demek...

Punto dedi ki...

Çoğu insan Kapalıçarşı'nın her noktasını bilemiyormuş demek ki. Planın işinize yaramasına sevindim. Herkesin bildiği bir yer diye yayınlarken tereddüt geçirdim doğrusu.

Berceste dedi ki...

Yer oyle de, icerigi dipsiz kuyu gibi :)

Punto dedi ki...

Gerçekten dipsiz kuyu Dilek. Ömrümüz Cağaloğlu'nda geçti. Arada bir dalardık Kapalıçarşı'ya. Bir şey almak için değil, gezmek için. Plana bakınca hiç bir yerini gezmediğimi gördüm.