27 Ocak 2007

Sevgili Pınar, Punto Amca'yı da sobeleyince…..

Önce bu sobeleme işi nedir diye bir baktım bloglara. Sanırım kim düşündüyse tebrik etmek gerekiyor.
Birbirini tanımayan bir aile düşünebiliyor musunuz? Üstelik galiba ailenin en büyüğü de benim. Bir kere daha Berceste’ye yani Sevgili Dilek’e teşekkür ederim, beni bu aile ile tanıştırdığı için. Pınar’a teşekkür ediyorum beni de sobelediği için, beni de bu oyunun içine kabul ettiği için. Laleleri çok sevdiğini, balkonunda lale yetiştirdiğini okudum. Ben de teşekkür etmek için zamanı olmasa da geçen yıl çektiğim lale resimlerinden birini onunla ve sizlerle paylaşıyorum.
Dilek gibi benim de kendimden çok bahsetmeyen bir yapım var.
Anılarımdan, yorumlarımdan nasıl biri olduğum zaten belli. Bazı özelliklerimi sizlerle paylaşayım. Atatürk’ün öğretmenlerinden birinin oğluyum. Ülke sevgisiyle büyüdük hep.
Ailem her şeyden önce gelir. Dost canlısı ve yardımlaşmayı seven biriyim. Yardım etmekten mutluluk duyarım. Arkadaşlarım arasında "Doğrucu Davut" diye bilinirim. Dürüstlük konusunda çok hassasım. Haksızsa en yakınıma bile karşı çıkarım. 12 yıldır oturduğum sitedeki binamızda yöneticilik yapıyor olmam size bir fikir verir sanırım.
Hukuk Fakültesi’ni bitirdiğim zaman önümde iki seçenek vardı, ya gazetecilik yapacaktım-öğrenciyken gazeteciliğe başlamıştım- ya da avukatlık.
Şöyle düşündüm. Gazeteciliği gençken yaparım, avukatlığı yaşlanınca. 35 yıl gazetecilik yapınca planlarım tutmadı. Avukatlık yapacak ne hevesimiz ne de gücümüz kalmıştı. Bende ne yaptım, en kolayını seçtim, emekli oldum.

Kusura bakmayın, yazıyı yazdım işim bitti sandım. kimseyi sobelemediğimi fark ettim. Oyuna devam etmek için;

Eğer kabul ederlerse bu oyuna katılırsa Mutfaktazen 'i (mutfaktazen.blogspot.com);
Aynı havayı soluduğumuz Misscilek 'i (misscilek.blogspot.com);
Değişik blog anlayışıyla b5 i ( istanbulvenice.blogspot.com);
sobelemek istiyorum.

12 yorum:

Berceste dedi ki...

Size baktigim zaman babamin huylarini sizde goruyorum Punto amca. Diyorum bu kadar kendisine benzeyen bir arkadas secmis olabilir! Her zaman dogru, her zaman durust, her zaman yardimci! Esini, ailesini, cocuklarini, simdi de aileye yeni katilan uyeleri seven, sayan, kollayan biri.Iyiki varsiniz...

Punto dedi ki...

İltifatların için teşekkür ederim Dilek. Babanla daha uzun yılları paylaşmak isterdim. Galiba babana karşı duyduğum dostluğun yerini alan biri var.

Tijen dedi ki...

Ben de Dilek'le aynı dilekleri, düşünceleri ifade edeceğim, sizi hiç görmemiş olsam da.
Varlığınızın bizim için (hele de bugünkü basın dünyasına güveni kalmayanlar için) ne denli önemli olduğunu bilmenizi isterim Punto Ağabey.
Bir dileğim de yazdıklarınızı daha çok insanın okuması.
Tijen

Punto dedi ki...

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. İlk anılarımın birinde "deprem oluyor ne zaman bitecek" diye soran okuyucuyu yeniden hatırladım. Ne diyeyim umarım medya biraz zor görünse de bir gün yine eski güvenine kavuşur.

B5 dedi ki...

Ben sizi tanidigima sevindim diyecegim.
Bana birseyler ögreten herkese saygilar..
Deneyimlerinizi burada bizlerle paylastiginiz icin de ayrica tesekkurler.

Punto dedi ki...

Ben de sizin bloğunuzu ilgiyle okuyorum. Beni hem gençliğime götürüyorsunuz hem de bugünün gençliğinin bakış açısını sizde gördüğümde ilerisi için umutlanıyorum.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Punto Amca
laleleri görünce o kadar mutlu oldum ki; ne güzel bu mimleme sayesinde biraz daha yakından tanıdık blog arkadaşlarımızı, sizleri...
Bahar gelse yeniden güzel lalelere kavuşsak, balkonumda ki geçen yılın soğanları bu sene de açacak mı bakalım...
Atatürk'ün öğretmeninin oğlu olmak ne güzel bir şeref...
sevgiler

Punto dedi ki...

Lale soğanlarının ertesi yıl da açtığını duymuştum. İnşallah açar.
Evet. Babam 40 yılını eğitime ayırdı. Son dakikaya kadar ülke sorunlarını dert etti kendine. Müthiş bir nesildi onların ki. Hele bugünleri görünce. Hayıflanmamak elde değil.

B5 dedi ki...

Sobelendim mi :)? Ben de ilk kez internet ortamindan duyuyorum bunu. Cok yeniyim boyle konularda. Ne anlama geldigini dahi bilmiyordum. Iki yerden daha sobelenmisim ardarda. Biraz bilgi toplayip mini bir yazi yazacagim...

Punto dedi ki...

Ben de bilmiyordum bu oyunu. Zaman zaman yapıldığını okudum.
Oyunu bozmamak için sizi de sobeledim. Değişik bir bakış açınız var. Ftoğraflarınız da güzel.Sobelememe neden olan unsurlar bunlar. Sanırım biraz kendinizi tanıtacaksınız. Blog dostlarının birbirini tanıması açısından iyi seçilmiş bir oyun.

İpek Kuscu dedi ki...

Sevgili Punto,Beni affedin.Ben kendimi anlatma kısmını yapamayacağım.İyi ki varsınız,öylesine örnek ve güzel öğretici ki yazılarınız.Emeğinize ,yüreğinize sağlık.Saygılar,sevgilerimle.İpek.

Punto dedi ki...

Affedilecek bir şey yok. Saygı duyuyorum. Yazılarım bir şeyler ifade ediyorsa, yazılarımdan birşeyler öğreniliyorsa bu bana mutluluk verir. Eczaneden selamınızı aldım.