26 Mart 2008

Kelaynak'tan SERİN OMLET tarifi!...

İleri demokrasi ayarında iyi bir serin omlet yaratabilmeniz için yumurtlamaları takip etmeniz yetmiyor… Seslere de kulak vermeniz gerekli.. En çok ve uzun öten horozları sabah namazının öncesinde ve sonrasında gözlemeniz yararlıdır… Germe deyip gerinen, yerme deyip yerenleri izlemek bir değil, birkaç tavuğun beslendiği kümesi bulmanızı sağlayacaktır. Hangi tavuk nerede yumurtlamış? Ne zaman yumurtlamış?… Bunu da iyi takip edebilirseniz omlet derinliğiniz artar… İşin daha da uluslar arası bir hava almasını, markalaşmasını istiyorsanız değişik kümeslerden birer ikişer yumurta seçin… Bunların folluğun sağından değil mutlaka solundan olmasına özen göstermelisiniz… Böyle yaparsanız omlete lezzet ve de serinlik içinde derinlik de katmış olursunuz..
....................
Follukları araladık, yumurtaları sıraladık.. Ateşi kızdırırken kullanacağınız YAĞ gene önem kazanacaktır… Bunu bitkisel olduğu halde tereyağ tadı veren MEDYAĞ olarak seçmelisiniz… Medyağ, hem kendisi yanmaz hem de damakta değişik bir tad bırakır… Tekrar tekrar serin omlet için kullanılmağa da elverişlidir.. Zira ne tarafa koyarsanız koyun aynı özellikleri taşır, gelene paşam kıvamında işleri pişirir..…
MEDYAĞ ınızı sakın çokca kullanmayın. Öyle vıcık vıcık bir özelliği vardır ki bir damlası kafidir…. Medyağ ın en önemli özelliği normalden 5 kat etkili olması, yıllarca kullanıldığı halde asla bitmemesidir… Bir damlası bile koskoca omlete yetecek ve belki de artacaktır!..
Pişirme: Önce tavanızı seçin.. Altı yapışmayan SOSYAHAK marka derin tavayı tercih edin… Hem içine daha çok domates, soğan varsa beyaz peynir ve bilhassa maydanoz koyun.. Maydanoz her kesimi kışkırtan, öne fırlatan gizli gücü ile kanun içi doping yeşilidir… Bol bol koyun… Mide bozukluğunuzu, bilhassa hazımsızlığınızı anında çözecektir… Böylece derin tavaya zengin malzemeleri yerleştirmeniz kolaylaşır.. İnanılmaz isimleri de kırkıp kırkıp en üste süs olarak serpmeniz keyfinize kalmış servis öncesi bir son işlemdir…
Şimdi tavanızı kısık ateşe koyun… Pişmedi diye şüphe ediyorsanız Nevruz ateşi ile pişme kıvamını dengelersiniz .. Daha da iyi olabilir… Derin ve de serin omletinizin pişmemiş, kızarmamış yanı kalmamasına dikkat edin.. Derin tavanızı zamanı geldiğinde ateşten indirmeden serin omlet olarak servis yapabilirsiniz. Tava derin olduğu için dibi tutan, yanan ve yapışan malzemeyi tavadan çıkarmadan, kimseye çaktırmadan tavanın dibini kazımadan sunmanız diptekileri terk etmeniz kimsenin ruhu duymadan gerçekleşecektir. Ustalığınız bozulmadan bu işi ancak derin tava bile bu kadar yapabilirsiniz…
.........................
Önemli not: Sakın tarifdeki serin lafına aldanmayın… İşin aslı bu pişirme derinde değildir.. Göz göre göre devam etmektedir .Her tarif gibi burada da saklanan şey serin adı altındaki aşırı sıcaktır!… Üfleyerek yenmesinde yarar vardır…
Afiyet olsun…
..................................................
KAMA
SAĞ UYU!
Çağrılar hızla artıyor… Bizi bir kenara bırakmış gibiler… Sadece sağ duyu deniyor..
Sağı solu yokluyorum… Soldan çağrılan yok… Sıkıntılı olan sol… Geçim derdi olan yoksullar solda… Emekliler, memurlar, çalışanlar, işçiler hak diyor ve yoldalar… Ayaktalar.. Yolun sonunda değiller ama solundalar!
Onlara çağrı yok. Çağrı sağda.. Bunca feryadı sağ duyuyor mu bari?… Yoksa çağrı sağ duyu değil de sağ uyu olarak mı tekrarlanıyor?

Hiç yorum yok: